// Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff, f. 1949, er en sand kultforfatter, der i sit kolossale, mangesidige og ret sagt udfordrende forfatterskab især har beskæftiget sig med det okkulte og skrevet science fiction og horror. I 70erne, hvor kun ganske få i landet tog genren seriøst, skrev Erwin suveræne horrorhistorier, og som han siger om horror:

”’The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown,’ skriver Lovecraft i sin ”Supernatural Horror in Literature”, og det er naturligvis det rene skære nonsens. Mennesket har i grunden aldrig følt nogen anden frygt for det overnaturlige end brudens frydefulde anticipation, og det er præcis den samme ”interesse”, der får os til at læse science fiction.

Vores verden er i bund og grund uvirkelig, hegnet, som den er, af naboens forståelse. Det, der er virkelig fysisk, kan således kun go bump in the night.

Så på trods af børnebogsforfattere som Stephen King, Clive Barker og Anne Rice, vil den fantastiske fortælling forsætte med at blive skrevet og læst. For i modsætning til al anden litteratur, der er en drøm, fortæller den os, hvad der sker, når vi indimellem vågner.”

Erwins bidrag til Horror.dk: Frygt.

Links:
Officiel hjemmeside: www.enw.dk
Portræt på ForfatterWeb: www.forfatterweb.dk/publish.php?linknavn=print_zneutzskywulff00
Fansite/arkiv: www.eskapisme.dk
Dedikeret Wiki (brugerstyret og -skabt side): http://www.enwiki.dk/

Litteratur:
Larsen, Rune Engelbreth: Forsvar for verden – en indføring i Erwin Neutzsky-Wulffs forfatterskab. Borgen, 1994.

Tilbage