// du læser om...

Film

Dracula 3000

dracula3000Det er ved at være længe siden, jeg skrev en anmeldelse, så nu kommer der forhåbentlig et par stykker.

Allerførst Dracula 3000.

Vampyrer i rummet. Det er et fremragende B-films koncept, og jeg satte mig til at se filmen med moderate forventninger. Umiddelbart kunne idéen om vampyrer på et rumskib være rigtig sej. Der er evig nat i rummet, med mindre rumskibet er i nærheden af en stjerne, så der var potentiale i filmen.
Desværre taber de idéen på gulvet.

Det er nemlig en genfortælling af den klassiske historie om Dracula, nu bare i rummet.
Vi følger besætningen på bjærgningsrumskibet Mother III. Kaptajn Abraham Van Helsing og hans crew af mere eller mindre besværlige folk, herunder praktikanten Minna Murry.

De finder et forladt rumskib, Demeter, og beslutter sig for at gøre krav på det. Det viser sig hurtigt, at der er noget mystisk på færde, for en gammel optagelse viser kaptajnen på Demeter, der har lukket sig selv inde, mens noget dræber hans besætning. Demeter skulle fragte 50 kister fra stationen Transsylvanien. Efter et uheld dryppes blod på den ene kiste, og så har vi balladen.
Som sagt kunne det være blevet en god B-film, men det blev det ikke. Da vi endelig ser Grev Orlock (aka Dracula) render han rundt med kappe, kalvekrøs og medalje på maven som en anden Bela Lugosi. Det fungerer bare ikke på et rumskib. Besætningen smittes selvfølgelig og en kamp for overlevelse bryder ud.

Coolio har en rolle og gør det anstændigt, men ellers er der ikke meget at komme efter i filmen. Jeg har selv købt den, men det er fordi Minna spilles af en Alexandra Kamp, som må være en fjern slægtning til mig. Det er jo lidt sjovt, men resten af filmen er glemt ligeså snart den er set.

Kamp

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. […] nej, det tæller ikke at der er tale om vampyrer i rummet (Dracula 3000, jeg kigger på dig). Vampyrerne skal faktisk være fra […]

    Skrevet af Horrorsiden | Rummets Vampyrer Del 1 | 3. januar, 2014, 19:21