// du læser om...

Bøger

Rikke Schubart om EA Poe

poehyldesterFredag den 13. marts udkommer POE – 4 makabre hyldester i forbindelse med Krimimessen på 2 Feet Entertainment. I anledning af Poe 200-års dag har fire danske forfattere ladet sig inspireret af Poes historier og har begået deres egne noveller – navnene er Anne Marie Vedsø Olesen, Steen Langstrup, Patrick Leis og Rikke Schubart, mens Mette Strømfeldt står som redaktør på værket.

I den forbindelse har vi fået mulighed for at spørge samtlige involverede: Hvad er det, der gør, at Poe er vedkommende den dag i dag, 60 år efter sin død?

Denne gang er det Rikke Schubart, der svarer – en forfatter og filmforsker, der har begået sig bredt i de mindre velansete genrer, bl.a. med bøger om horrorfilmen og actionfilmens historie, og senest har hun begået sig som skønlitterær forfatter med vampyrromanen Bid.

Rikke Schubart svarer:

Fordi Poe som en af de første forstod at beskrive en sygelig tilstand, så man både er besat af at opleve hovedpersonens perverse og forskruede fantasier, og samtidig næsten er ude af stand til at fastholde sin ‘normalitet’. Poe var eminent til at se detaljen i de forskruede fantasier. Jeg mener, at senere arvtagere blandt andet er Saw-filmserien, som jeg finder har det samme frastødende/tiltrækkende univers. Poe gik heller ikke af vejen for den absolutte grusomhed, der alligevel ofte udsprang af forskruet kærlighed. Basic tema også i dag. Har vi det ikke alle sammen nogen gange sådan, at vi mest af alt har lyst til at hive tænderne ud på vores elskede?

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.