// du læser om...

Tegneserier

Robert Kirkman – The Walking Dead

billede-the-walking-deadEgentlig har jeg aldrig været til voksentegneserier – jeg har prøvet flere gange, men det har bare aldrig kunnet fange mig… Indtil nu!

Jeg er nemlig kommet i gang med Robert Kirkmans fantastiske tegneserie The Walking Dead og er nu fuldstændig afhængig!

Det handler om zombier – masser af zombier! Historien er lidt den samme som så mange andre steder: De døde begynder pludselig at vågne op igen, og så er helvede løs. De levende tvinges til at finde sammen i større eller mindre grupper og forsøge at overleve på bedste beskub.

Jeg har til tider godt kunnet blive en lille smule træt af zombiefilm, fordi vi sjældent får ret meget at vide i dem om, hvordan dagligdagen i “zombieland” egentlig fungerer. Jeg tror det er derfor, emnet egner sig rigtig godt til tegneserie, fordi vi her får muligheden for at følge en gruppe mennesker i en længere periode og høre om deres dagligdag i den nye verden – det er ved nærmere eftertanke egentlig også helt opløftende, at ikke alle på nær én bliver dræbt, som det ofte er tilfældet i diverse film i den genre.

Vi følger politimanden Rick, som meget á la filmen “28 days later” (fed film, forresten) vågner op efter næsten en måned i koma. Han opdager hurtigt, at han er den eneste levende tilbage på hospitalet, og flygter ved synet af zombierne til sit eget hjem, hvor han håber at finde sin kone og søn – og måske en forklaring på, hvad i alverden der foregår!? Hans hus viser sig dog at være tomt, men han løber ind i en mand og dennes søn, som han får lov at komme ind hos, og som giver ham en opdatering på, hvad der er sket mens han var i koma. Derefter går jagten på at finde konen og sønnen, som Rick desperat håber på, stadig er i live. Han finder dem, og det viser sig at de har fundet sammen med flere andre overlevende, som alle er undsluppet zombierne.

Herfra kører historien så fremad. Vi følger den lille gruppe af overlevende og deres færden og dagligdag. Man følger naturligvis også deres indbyrdes forhold, noget jeg synes gør historien meget nuanceret. Jo længere ind i serien man kommer, des mere viser personerne sig også fra forskellige sider. Jeg kan for eksempel godt lide, at hovedpersonen Rick i et af de senere bind viser sig ikke kun at være ensidigt god!

Alt i alt en gedigen tegneserie, som ikke er til at slippe, når man først er kommet i gang med den. Jeg er snart ved at være igennem alle bibliotekets eksemplarer og beder til, der snart kommer flere!

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Jeg har også lige læst serien, og blev også fuldstændigt hooked! Har fået oplyst at der i USA er kommet 54 bind, og de første 50 er samlet i 8 album på dansk. Så der er håb om, at der kommer flere …

    Skrevet af Jette | 19. januar, 2009, 09:29
  2. Øh, er THE WALKING DEAD kommet på dansk? Anyway, det er lidt misvisende at skrive, at der er kommet 54 bind i USA. Det er et månedligt blad, der pt. er nået til nr. 57. Hvert album samler så seks af disse blade. Album nr. 9, HERE WE REMAIN, er netop udkommet – det indeholder bladene nr. 49 til og med nr. 54.

    Skrevet af Søren | 22. januar, 2009, 09:04
  3. Jeg startede på serien i juleferien og må sige at den er fremragende, og ikke mindst vanedannende. Fantastisk tegneserielitteratur til zombie-fans, der interesserer sig mere for den politiske kant, frem for blot splat-og-gys effekten i zombiefilm.

    Jeg ser frem til album nr. 10, selv om vi nok må vente nogle måneder endnu. Hvis man ikke kan vente så længe med at finde ud af hvad der sker med Rick og Carl, så er det i øvrigt muligt at “snydelæse” lidt på wikipedia.org.

    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Walking_Dead

    Skrevet af rasmus | 22. januar, 2009, 11:37
  4. Til Sørens kommentar – Nej, det var bare mig, som forivrede mig. De 8 samlede volumes (eller nu 9) er naturligvis på engelsk :)

    Skrevet af Jette | 22. januar, 2009, 12:42