// du læser om...

Tegneserier

H.P. Lovecraft’s Haunt of horror

haunt1Det er tegneserie-veteranen Richard Corben, (som står bag et hav af titler, og har lavet ting så forskellige som den postapokalyptiske rædselsvision ”Mutant World,  Meatloafs udødelige ”Bat out of hell” pladecover og i hans senere år bl.a. været gæstetegner på Hellboy) der står bag ” H.P. Lovecraft’s Haunt of horror”.

Inspirationen fra Lovecraft har været tydelig i en del af Corbens værker igennem årene, men nu kommer hans definitive kærlighedserklæring til forfatteren.

 Læsere, der både er fans af Corben og Lovecraft, vil måske glæde sig til at se en shoggoth eller den store Cthulhu i Corbens særlige streg, men sådanne forventninger får de ikke indfriet i denne omgang.  Corben har nemlig kastet sig over nogle af Lovecrafts mindre kendte værker. De mest kendte i samlingen er nok ”Dagon” og ”The music of Erich Zann”.

 ”Dagon”, som er bogens første, er ikke så interessant, går for hurtigt frem og kommer til at virke lidt resumeagtig. ”The music of Erich Zann” er rigtig god, for selvom smådetaljer selvfølgelig er udeladt i dette format, fanger tegningerne stemningen fra novellen perfekt. Især den smalle gade med de skrånende huse og den gamle mand med de udviskede øjne, får næsten Lovecrafts ord til at køre rundt bagi ens hoved, mens man studerer de flotte billeder.

Ud over disse to, indeholder samlingen en række andre små historier, der tager udspring i små digte primært fra samlingen ”Fungi from Yuggoth”. Corben forvandler dem til små, selvstændige historier, der har hans helt eget brutale præg. Mest velfungerende er det i ”The scar” efter Lovecrafts ”Recognition”. Her spinder Corben en genial horrorhistorie over en lille og meget kryptisk tekst og udviser en dyb evne til at fortolke og hæfte sig ved bestemte sætninger i teksten. Det er imponerende, at den 70årige Corben stadig har så meget af sin fantasi og innovative tænkning i behold.   

Tegnestilen i ”Haunt of horror” er typisk for Corben, og er varierende de enkelte historier imellem; et fænomen der er kendetegnende for flere af de gamle Heavy Metal tegnere, hvor den ene side er sjusket igennem, og den næste nærmest ligner et renæssancemaleri. Befriende, hvis du spørger mig.   

 Under alle omstændigheder er ”H.P. Lovecraft’s Haunt of horror” en overraskende og underholdende samling af historier, der godt kan anbefales til fans af enten Lovecraft eller Corben.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. […] væk af en tegneserie. Titelhistorien er tegnet af legendariske Richard Corben (Mutant world, H.p. Lovecraft’s haunt of horror). Corben dukkede første gang op i Hellboy regi i bind 7 med en kortere historie, men her har vi […]

    Skrevet af Hellboy 10: The crooked man and others | Horrorsiden | 17. september, 2010, 07:36
  2. […] anmeldte for et par år siden Richard Corbens H.P. Lovecraft’s Haunt of horror, hvor Lovecraft-noveller og digte blev fortolket grafisk i Corbens velkendte tegnestil. Det var […]

    Skrevet af Horrorsiden | Richard Corben: Edgar Allan Poe’s Haunt of horror | 22. maj, 2012, 10:43