// du læser om...

Spil

Plants vs. Zombies (PC)

Plants vs. ZombiesJeg har været ved at blive gammel i mange, mange år. Allerede da min Nintendo 8 bit blev til en Super Nintendo og senere Nintendo 64, var jeg skeptisk. Indrømmet, blev det hele flottere, men blev spillene også sjovere? Og er der i virkeligheden ikke visse vinkler, man ikke ønsker at se en overvægtig, italiensk blikkenslager fra?

Jeg hang simpelthen fast i slutfirsernes og de tidlige halvfemseres platformspil med små, elskværdige figurer der hoppede op og ned, samlede guldmønter, og for enden af hver bane var der en frygtindgydende, men alligevel overkommelig boss. Kald mig bare en gammel nar, men jeg har altid følt, at en smule af gameplayet forsvandt, da 2D blev til 3D. Computerspil i dag er flotte, realistiske og fortæller fantastiske historier der kommer til at virke som små film i sig selv. Men når jeg spiller computerspil, gider jeg ikke nødvendigvis sætte mig ind i en lang, indviklet handling og skulle læse en 30 siders manual, før jeg lærer styringen. Giv mig noget simpelt, noget farvefuldt … Giv mig noget der kan hoppe!

Jeg erhvervede mig for nyligt Pop Caps lille spil ”Plants vs. zombies” og fik endelig min lyst styret hvad angår simpelt, godt gameplay. Ved første øjekast virkede spillet en anelse for simpelt; et enkelt skærmbillede af en rolig, solbeskinnet have, zombier der langsomt kommer stavrende ind fra højre, og til venstre skal du så oprette et forsvar af forskellige planter der skyder på zombierne og forhindrer dem i at trænge ind i dit hus (og æde din hjerne!).

Det virker lidt trivielt i de første 5 minutter, men så tager det fart. Pludselig har du 20-30 forskellige planter, og du er ude i indviklede, militærstrategiske overvejelser. Læg dertil en fantastisk, sort humor der er gennemgående i hele spillet og en fed, humoristisk streg i grafikken … Snart er hele din skærm fyldt med zombier der bræger ”braiiiinns”, og du planter som en gal den ene sort efter den anden, for at skyde og bombe zombierne tilbage hvor de kom fra. Det er krig!

Spillet kan gennemføres forholdsvis hurtigt, men låser herefter op for en række minispil. Du kan også prøve spillet på en højere sværhedsgrad, og du kan passe din ”zen garden”, hvor pengesprudlende blomster giver dig adgang til at købe nyt arsenal mod zombierne.

Et lille, men genialt spil. Komplet vanedannende og noget af det bedste gameplay jeg har prøvet i årevis …

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Nu har jeg snart set den her lovprist så mange gange, at jeg bliver nødt til at investere. Det lyder som et af de der spil, der lynhurtigt kan æde en aften :)

    Skrevet af Janus Andersen | 10. november, 2009, 20:49
  2. Kan klart anbefales hvis man skal slå tiden ihjel, Ufatteligt sjovt gameplay, der ryger hurtigt en after, det kan jeg skrive under på 8-)

    Skrevet af Holymoomoo | 17. marts, 2010, 11:20
  3. Det er det bedste spil i længere tid – spillet vandt vist også så vidt jeg ved prisen for ÅRETS SPIL i 2009/10 – det er altså ret fantastisk!

    Skrevet af Kæben | 21. april, 2012, 22:09