// du læser om...

Nyheder

Hvad skal man holde øje med?

MolnEn god del af weekenden blev brugt på årets Krimimesse – der jo også have et lille horrortema om lørdagen. Live-interviewet med Dean Koontz gik desværre i vasken, idet der ikke var blevet ofret blod til de transatlantiske gremlins. Et eller andet teknisk gik der i alt fald galt, og Koontz’ ansigt tonede aldrig rigtig frem på den danske skærm.

Selv havde jeg fornøjelsen af at interviewe Steen Langstrup om Plantagen-trilogien og dernæst begå ordstyreri på en paneldebat om dansk horror – på scenen var Langstrup, Rikke Schubart, Teddy Vork og Mathias Clasen. Det var rimeligt let arbejde for mig, som blot kunne smide halvformulerede sætninger efter de fire, som så selv førte diskussionen omkring.

Som en afslutning på debatten spurgte jeg: Hvad skal man holde øje med i dansk horror lige nu.

Når man samler nogle af de store navne i dansk horror på en scene, vil de naturligvis også optræde i svaret, men her er lige de navne, der (ifølge min hukommelse) blev nævnt:

Teddy Vork – der med “Hvor skyggen falder” og “Diget” har indtaget en god plads blandt de nye forfattere.

Steen Langstrup – der med “Plantagen”-trilogien er vendt tilbage til horror med en god omgang plotpræget, filmisk gys.

Ikke én forfatter, men mange: Velkommen til dybet, Tellerups seneste antologi med nye og velkendte navne.

Nikolaj Højberg – også en dreven novelleforfatter (som i tiden arbejder på en roman).

Og sidst, men ikke mindst: Michael Kamp, der netop samme weekend udgav sin seneste bog: Moln – Jorden husker (der lugter lidt af Riget i omslagsteksten, men uden tvivl nok skal levere et par overraskelser).

Har man ikke allerede haft fingrene i disse navne, er der ærligt talt ingen undskyldning for at vente, Og ja, der var angiveligt flere navne nævnt, men så desværre også glemt i skyndingen.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Thomas Strømsholt blev også nævnt.

    Skrevet af Zenia | 11. april, 2011, 19:41