// du læser om...

Film

Virus

Visse film overrasker én, også selv om det er anden gang, man ser dem. Tag nu “Virus” fra 1999, for eksempel – med Jamie Lee Curtis på rollelisten var jeg ganske overbevist om, at den ville rumme mindst én scene med frontal nudity. Hvilket den så altså ikke gør. Det var beklageligvis også det eneste overraskende ved den.
En elektrisk livsform, der synes at være undsluppet fra special effects-afdelingen på et gammel Star Trek-afsnit, overfalder rumstationen Mir og bliver beamet, med lyn og torden, ned på et russisk forskningsskib. Der går det snart op for den, at menneskene er nogle værre nogen, og den sætter sig for at udrydde dem.

Ind fra højre kommer en båd med amerikansk besætning, især Donald Sutherland, en Baldwin-bror og førnævnte Curtis. De border naturligvis båden og bliver næste mål for den morderiske maskinpark, som livsformen har opbygget sig ombord. Deres første tur gennem båden kunne have været udgivet under titlen “Politikens Turen går til slutningen på denne film”, for det er stort set en guidet tur til de elementer, der kommer til at spille ind det næste stykke se.

Først skal vi så lige udsættes for lidt dødsfald, lidt romantik (nu har de jo betalt for en Baldwin-bror) og en skummel Sutherland, der spiller, som om han er på smertestillende og egentlig helst bare vil have det overstået, inden virkningen holder op.

“Virus” er altså ikke nogen storfilm, for at sige det mildt – faktisk var den så sløv, at SBS-Net helt havde undladt at krydre den med reklamer. De ville vist helst også bare have det overstået. Til gengæld kunne man sagtens lave andre ting imens – de “spændende” scener bliver anmeldt i god tid, så man kunne kigge op.

TRAILER

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Den kan jeg faktisk godt huske. Mener heller ikke at jeg var ved at trille ned af stolen af begejstring efter at have set den :)

    Skrevet af Jette | 29. november, 2008, 15:33
  2. Din omtale er dog så underholdende, at man næsten får lyst til at se den igen.

    Skrevet af Henrik | 1. december, 2008, 15:38
  3. Til tider er en rigtig b-film jo lige, hvad man har brug for. Andre gange kan det også bare blive lidt for stavrende :)

    Skrevet af Janus | 3. december, 2008, 13:20