// du læser om...

Film

Unrest

Jeg lod mig selv opbygge forventningerne til Unrest – den var ellers skjult godt væk i den lokale Blockbuster, med kun en enkelt forside ud mod de forventningsfulde horror-konsumenter. Til gengæld er coveret enkelt og ganske stemningsfuldt. Og historien har helt klart potentiale – den har et klart fokus og et godt setup, hvilket før har betydet lowbudget-hit i mine øjne.

Filmen omhandler en gruppe lægestuderende, der skal udføre deres første obduktion – og ikke bare en hurtig en, men en grunding omgang, som de kan bruge nogle dage på. Men de er kun lige begyndt, da vor hovedperson, Alison, begynder at opfange, at der er noget galt med liget, at der er en dårlig stemning omkring det. At der er et budskab, der forsøger at overbringe hende.

Starten er godt håndteret, også selv om filmen har det med at forfalde til den typiske Hollowood-opbygning (lidt historie, en eller anden dør, lidt mere historie, et nyt dødsfald); til gengæld undlader den at dvæle på dødsfaldene og fortæller i stedet, hvordan de påvirker de studerende, og hvordan de langsomt begynder at opdage, hvad der foregår (og hvorfor).

“Unrest” har masser af gode ideer (bl.a. forklaringen på, hvad der foregår med liget, som fortælles med et minimum at armbevægelser og netop derfor får noget power), men desværre er det, som om kæden hopper af hen mod slutningen. Tonen bliver lidt for hysterisk, folk begynder at foretage sig direkte tåbelige ting, og det fører til nogle dårligt konstruerede gyserscener.

Det ændrer dog ikke ved, at der et godt stykke hen ad vejen er tale om en yderst vellykket lowbudget-gyser. Er man blevet tilpas positivt indstillet gennem første del af filmen, kan man sikkert sagtens overtale sig selv til at ignorere problemerne omkring sidste del. Det kan godt anbefales at prøve.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.