// du læser om...

Film

Trick ‘r Treat

trickrtreatEfter anbefalingen ovre på Skræk & Rædsel snuppede vi Halloween-filmen ”Trick ‘r Treat” med hjem forleden – dog ikke på selve Halloween, hvor vi i stedet snuppede den lidt skuffende Coraline-filmatisering. Det er synd, for filmen er lavet til dagen og er en vellykket blanding af humor og horror.

Filmen starter lidt umotiveret – et ungt ægtepar vender hjem fra en åbenbart ikke vellykket Halloween-aften. Konen træffer den skæbnesvangre beslutning at slukke græskarlygten foran huset – selv om traditionen siger, den bør forblive tændt. Når man gør den slags, er det altså ikke kun ejerforeningen, som kan risikere at brokke sig. I det her tilfælde er der hurtige og meget kontant, for ikke at sige blodig afregning.

Efter den indledende chokeffekt folder filmen sig ud flere historier – et par unge damer, som er ude for at finde unge fyre; en gruppe børn samler græskarlygter til en hemmeligt forehavende; den lokale rektor tager en alvorlig snak med et af sine skolebørn; og så videre. De forskellige tråde sniger sig ind og ud mellem hinanden, så de forskellige figurer optræder her og der, men grundlæggende er der tale om flere forskellige historier. Jeg kan godt lide novellefilm, og formen her giver lidt ekstra krydderi.

Det gennemgående element er figuren Sam, som man også ser afbilledet på forsiden. En ganske velfungerende horrorskurk, som man sagtens kunne bygge en franchise på, vil jeg tro – eneste minus ved filmen her er faktisk, at den ubehagelige maske ryger på et tidspunkt, så man ser ansigtet under.

”Trick ‘r Treat” er god Hollywood-horror – man bliver måske ikke så skræmt af den, men den er godt fortalt og voldsomt underholdende hele vejen igennem. Der er masser af små twists her og der og forventede grumme skæbner. Det er grusomt hyggeligt.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.