// du læser om...

Film

Topp’s ugly stickers

Da jeg var omkring ti år gammel, fandt jeg og en kammerat et overføringsmærke der sad på en lygtepæl – det forestillede et fælt, gult tentakelmonster og var noget af det sejeste, vi nogensinde havde set. Vi forsøgte at få mærket af, men det var selvfølgelig umuligt.

De følgende dage søgte vi flere gange tilbage til lygtepælen og betragtede monsteret. Jeg ved ikke, om det var min ven eller jeg der kom på planen, men til sidst nåede vi den konklusion, at mærket måtte være købt i nærheden – og højst sandsynligt på en tank.

Vi besøgte alle tankstationer i en 5 kilometer radius af lygtepælen, og efter et par dage var vi heldige. I en lille plastickurv lå der noget tyggegummi i lilla indpakningspapir (se billede). Vi var uforvarende stødt på et genoptryk af ”Topp’s ugly stickers”, der havde rode helt tilbage til 1965, hvor tegneren Norman Saunders lavede de første 44 mærker. Saunders var manden bag ”Mars attacks” samlekort-serien fra 62 (der meget senere blev til en Tim Burton film), masser af paperback covers og tegneserier.

   

     

Det er vist unødvendigt at sige, at jeg og min ven blev grebet af en regulær samlermani, da vi først havde fået øjnene op for ”Ugly stickers”. Desværre har jeg dem ikke mere i dag, men det er heldigvis muligt at finde alle billederne på nettet.    

Man kan se flere monstre og Norman Saunders artwork på nedenstående links:

http://www.bubblegumcards.org/Name_Stickers.html

http://www.normansaunders.com/Ugly,01.html

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Ej, hvor er de seje :)

    Skrevet af Jette | 20. september, 2010, 11:44