// du læser om...

BøgerFilmTrailere

The Invisible

Bag denne amerikanske ungdomsgyser findes både en svensk film og en svensk bog.
For at starte med det sidste først: Mats Wahl skrev i 2001 Den usynlige, som er en skræmmende, vedkommende, intens og rigtig god ungdomsroman om drengen Hilmer, der en dag vågner op med rådne blade i munden og hurtigt opdager at han er usynlig for omverdenen. Hilmer er blevet dræbt. Men af hvem og hvorfor?
Mats Wahl er en ivrig samfundsdebattør, hvilket afspejler sig i de fleste af hans bøger. Hilmers tragedie er derfor ikke helt provinsiel men rækker ud i samfundet. Særligt på højrefløjen.
Strengt taget, er Den usynlige en krimi, men en dejlig forfriskende en af slagsen pga. de fantastiske elementer.

Den svenske filmatisering af Den usynlige kom i 2002 og er som film betragtet ok. Mats Wahl har selv været med til at skrive manus og det er prisværdigt.

Og nu den amerikanske film. Lavet over både den svenske film og bog. Virker det? Selvfølgelig gør det ikke det! Handlingens tempo er blevet skruet op, alt politisk er skåret væk, musikken pumper af sted og det der oprindeligt var ondt forklares nu med en halvkedelig barndom. Alle er pæne, renskurede, trimmede, lækre og bumsefri.
De er nogle hyklere i USA. Punktum.

Lad være med at se filmen. Læs bogen – eller se den svenske. Den amerikanske udgave er lige så interessant som at have MTV kørende i halvanden time, lige så uhyggelig som Hans og Grethe og halvt så vedkommende som Peter Pedal.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.