// du læser om...

Film

The Host

the-hostJeg starter lige med at citere fra bagsiden: “Den er blevet kaldt den bedste monsterfilm, der nogensinde er lavet. The Host overvældede hele verden med dens nyskabende blanding af skræk, action og komedie, og den har allerede indspilllet en rekordsum på 600 millioner kroner”.

Okay,  sådan en bagsidetekst sætter altså nogle forventninger igang hos én som mig – og de blev bestemt ikke indfriet!

The Host er en koreansk monsterfilm. En skruppelløs amerikansk videnskabsmand får hældt en hel masse kemikalier i Han-floden i starten af filmen, og det skal jo gå galt. Allerede minutter inde i filmen får vi da også det monster at se, som er skabt af kemikalierne og nu huserer Han-floden og området omkring den. Det er godt lavet, monstret, rigtig godt faktisk. Men filmen mister fuldstændig spændingen, fordi man se monstret så tidligt i filmen – og tilmed ser det tydeligt og det hele af det, ikke bare en halespids skjult i skyggerne.

Herfra drejer handlingen sig om familien Park, som mister en lille pige til monstret. De bliver herefter sat i karantæne af myndighederne, men da faderen pludselig modtager en opkald fra den skrækslagne pige, viser det sig at hun stadig er i live, men hvor længe? Herfra går den vilde monsterjagt, hvor familien flygter fra karantænen og går på jagt efter monstret, inden det slår pigen ihjel.

Jeg vil godt give filmen, at den er nyskabende – det er den for så vidt på mange måder. Men den fangede mig bare aldrig. Personerne virker karikerede og jeg følte aldrig med dem eller interesserede mig særligt for deres skæbne.  Samtidig er det, som om filmen ikke kan bestemme sig for, om den er en gyser eller en komedie. Det kunne sikkert have været rigtig god, hvis det var blevet lavet ordentligt, men igen kommer det bare aldrig til at fungere, og kommer nærmere til at virke kunstigt og iscenesat.

Alt i alt er jeg temmelig skuffet – billedet på forsiden og teksten på bagsiden lovede så godt… Men hvad kan jeg lære af det? Never judge a book by its cover… or so to speak!

http://www.youtube.com/watch?v=hJnq9sm4Zxk

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Jeg er helt enig. Blev selv meget skuffet, især over “monstret”. Men har lært for længe siden, som du selv er inde på, at covers mange gange ser bedre ud end reelt i filmen, heh

  Skrevet af Heidi | 28. januar, 2009, 01:26
 2. Hæhæ, det er faktisk for en gang skyld en film, der levede op til coveret for min skyld. Okay, måske ikke al teksten på coveret (“bedste monsterfilm”), men jeg var i al fald godt underholdt hele vejen igennem.
  Men det er måske problemet – den er netop underholdende og fungerer ikke som “ren” horror. Der er det en god pointe, at den tidlige fremvisning af hele monsteret dræber noget af spændingen.
  Masser af klicheer, men jeg synes nu, at det koreanske formsprog gjorde den langt bedre end tilsvarende amerikanske værker. Jeg har faktisk en overvældende lyst til at se den igen :)

  Skrevet af Janus | 29. januar, 2009, 17:30
 3. Jeg synes faktisk det er en ok film. Ja, den er fyldt med klicheer og kan vel ikke kaldes horror. Imidlertid så jeg den mere som en komedie (med action og drama), og så er det faktisk helt enormt underholdende.

  Ja, det er meget tidligt vi ser monstret, men er det virkelig monstret det hele handler om? Det er jeg faktisk ikke sikker på! I mine øjne handler filmen mere om hvor skidt paranoia er for samfundet, og om hvor lidt det almindelige menneske ved om noget som helst i en katastrofesituation.

  Coveret må vi ligge distributøren og ikke filmskaberen til last. Coveret skal sælge (og det lader det til at have gjort). Filmskaberen fortæller bare sin historie. Måske er der i virkeligheden tale om en dårlig kommunikation mellem PR-afdelingen og instruktøren, forfatteren mv.

  Skrevet af Jakob Emiliussen | 15. august, 2009, 16:04