// du læser om...

Film

The Gravedancers

Tit snupper jeg en gyserfilm med en fed forside, og bliver så dybt skuffet når indholdet ikke lever op til den. Det var IKKE tilfældet med “The Gravedancers”…

Harris, Sid og Kira er gamle venner, som ikke ses så ofte mere. Efter begravelsen af en fælles ven tager de i fuldskab og kådhed hen på kirkegården om natten for at drikke gravøl. Tingene går dog lidt amok, da Sid finder et kort som opmuntrer dem til at danse på gravene og fejrer livet.

Kort efter begynder de tre hver især at opleve mystiske ting. Hos Harris og hans kone Allison, begynder de at høre klaverspil, og pludselig dukker en kvinde op i soveværelset. Sid oplever små brande i sin lejlighed, men værst går det ud over Kira, som bliver mishandlet af noget som man ikke kan se.

Det viser sig, at kortet i virkeligheden indeholdt en forbandelse, og nu bliver de tre hjemsøgt af de tre spøgelser, hvis grave de dansede på. Og desværre for Kira, Sid og Harris er det tre meget ubehagelige spøgelser de har fået på nakken!

I filmens første halvdel sad jeg flere gange med hjertet oppe i halsen. Instruktøren Mike Mendez formår at skabe en troværdig og meget uhyggelig “haunted house” stemning. Da kvinden dukker op i Harris og Allisons soveværelse, var det endnu mere uhyggelig, end da pigen klatrer ud af fjernsynet i “Ringu”. Puha det er godt lavet. Desværre falder standarden lidt i sidste halvdel af filmen, da vi pludselig begynder at kunne se spøgelserne.

Trods den lidt flade slutning er “The Gravedancers” nok en af de mest uhyggelige film, jeg har set længe – så se den endelig!

Også anmeldt på gyseren.dk

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.