// du læser om...

Film

Society (1989)

Får du også sådan lidt myrekryb af det finere borgerskab? Bliver du lettere kvalm over minkpelse, mærkelige hatte, højtidelige loger med bizarre indvielsesritualer og folk med sygelig besættelse af sit golfhandicap? – forestil dig så at skulle leve iblandt dem hver eneste dag.

17-årige Billy har aldrig følt sig som en del af sin rige Beverly Hills familie. De kan ikke lide hans venner, er hemmelighedsfulde overfor ham, og unge Billy synes sågar at kunne fornemme incestuøse vibrationer mellem forældrene og hans søster … men er det indbildning?

Hans psykolog siger at det er ganske normalt for en teenager at føle sig fremmedgjort, føle at ens forældre er underlige, ulækre endda – men Billy køber den ikke, noget er virkelig galt. En ulmende konspiration omgiver ham hvor end han kigger, og da han hører sin søsters navn i forbindelse med et perverteret indvielsesritual til det finere borgerskab, begynder han at tvivle på om hans familie overhovedet er mennesker.

”Society” er instrueret af Brian Yuzna, den ene halvdel af duoen Gordon/Yuzna der har stået bag af et hav af samarbejder, gerne i Lovecraft-regi. Her er Yuzna alene, og han gør det særdeles godt. Der er visse Lovecraftianske undertoner; folk der ikke er hvad de giver sig ud for (Beverly Hills kunne ligeså godt være Innsmouth i denne vision) men vi snakker Cronenberg-territorium her – hvor sex er noget grotesk der går hånd i hånd med vold og død.  

Skønt dele af filmen kommer til at virke som et afsnit af Baywatch, er den i det store hele ret vellykket. Stemningen er ulmende og mystisk og lydsiden foruroligende. Der spares på effekterne indtil filmens dybt ækle klimaks, men den når på intet tidspunkt at blive kedelig. En klar anbefaling herfra.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.