// du læser om...

Film

Poultrygeist – Night of the chicken dead (2006)

Den småt begavede Arbie genser, efter et års adskillelse, sin ungdomskæreste fra hjemstavnen Tromaville og opdager til sin skræk at hun er blevet lesbisk og har meldt sig ind i protestgruppen C.L.A.M. (College Lesbians Against Mega-conglomerates). I vrede tager han et job som ”counter girl” i fastfood restauranten American Chicken Bunker, der er ejet af en tidligere klanleder og bygget ovenpå en indiansk gravplads – for at det ikke skal være løgn. Herfra er det ellers bare den klassiske historie om at vinde pigen tilbage og slå de genopståede kyllingegespenster tilbage til helvede (?!).

Den vittigt navngivede POULTRYGEIST byder bl.a. på en talende homoseksuel kyllingesandwich, eksplosiv diare, opkast, blod og indvolde én mas og lemlæstelser på alle tænkelige måder. Nå jo, og så selvfølgelig den obligatoriske ”Undskyld-men-der-er-en-menneskepenis-i-min-burger-scene”.

Det er selvsagt TROMA’s Lloyd Kaufman der står bag svineriet – en pioner indenfor b-filmen, der har bragt os titler som THE TOXIC AVENGER, CLASS OF NUKE’ EM HIGH og TROMEO AND JULIET.

Filmen er, passende for en TROMA udgivelse, ukorrekt på tværs af alle religioner og etniciteter; det er afvæbnende og egentlig ret sympatisk. Hvis Kaufmans mål med de uhygiejniske og stødende eskapader er at give en følelse af fællesskab i verden (der nogen gange kan være lidt svært at få øje på) lykkes det rent faktisk; der er kærlighed i hver dråbe kropsvæske spildt.   

Jeg grinede en hel del undervejs og følte mig godt underholdt hele turen, men det er nok vigtigt at pointere (hvis det skulle være gået nogen forbi), at denne film BESTEMT ikke er for alle. Man skal kunne finde en vis glæde ved strålediare og penisjokes, ellers skal man holde sig langt væk.

Ved sin amerikanske premiere i 2007 modtog POULTRYGEIST dog forbavsende gode anmeldelser, selv af den mere veletablerede presse, og det er den film i TROMA’s godt 35årige historie har fået den bedste kritiske modtagelse.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.