// du læser om...

FilmTrailere

Piranha 3D

Jeg forstår det ikke. Det er mig en gåde, hvorfor forfattere ikke dækker deres plothuller bedre ind. Hvis man ikke har en god forklaring på noget i sit manuskript, så lad det dog være et mysterium.
Lad være med at finde på en forklaring, der bunder i en 8-årigs forståelse af naturvidenskab.

Case in point – Piranha 3D

Jeg så den i almindelig 2D (fordi jeg er nærig) og jeg tvivler stærkt på, at 3D-effekten har bidraget med det store. Piranha er god, gammeldags popkorns-horror, hvor man ikke skal tænke videre dybt over tingene, men bare lade sig underholde.
Et mystisk jordskælv åbner en sprække i bunden af en sø, så der bliver skabt direkte kontakt med et underjordisk hav, der har været isoleret i millioner af år. Indenfor de første 5 minutter er den første person blevet spist af piranhaer på crack, så vi ved, at det er en skidt ting.
Nede i det skjulte hav lever nemlig en kæmpe koloni af forhistoriske piranhaer, der strømmer op og vil sætte tænderne i de obligatoriske afklædte unge mennesker, der holder nøgen-druk-fest i søen og fejrer deres Spring Break.
Og her begynder en lang rækker af den slags plothuller, der irriterer mig. Film må gerne være urealistiske. Jeg er klar til at acceptere de underligste begrundelser for plot-elementer, så længe de ikke er dumme.
Men det *er* dumt, når den lige så obligatoriske videnskabsmand skal forklare, hvordan de forhistoriske piranhaer har overlevet alle de millioner af års isolation. De har spist hinanden.
Hvaba? Du kan sgu da ikke have et økosystem udelukkende med rovdyr. Det er for dumt! Det havde taget 5 sekunder at tilføje en eller anden form for forhistorisk byttedyr og tilfredsstillet kritikere som mig.
Det er også dumt, når almindelige fysiske love bliver ignoreret for et enkelt sekunds effekt. Sårede bikinipiger går ikke midt over, når man bærer dem, uanset hvor sårede de er. Man bekæmper ikke en sværm af forhistoriske piranhaer ved at skyde på må og få ned i vandet med et gevær.
Gah!
Piranha 3D er alt, hvad den lover. Hyggelig familieunderholdning med masser af bryster, action og unge mennesker der ender som fiskefoder. Der er splat i rigelige mængder, og så længe man ikke tænker over noget i plottet, er det fin underholdning.
Det havde været ret nemt at undlade de mest irriterende plothuller, men det var tydeligvis ikke en prioritet hos skaberne.

TRAILER

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.