// du læser om...

Film

Pandorum

PandorumInd imellem finder man guld, når man sætter en ukendt film på. Pandorum er noget så sjældent som en tysk/amerikansk sci-fi-gyser, så det var uden større forventninger, at jeg satte mig til at se den. Det gav pote.
Pandorum er en mysterie-film, forstået sådan at store dele af filmen undrer man sig over, hvad pokker det er, der foregår. Det gør det også svært at anmelde filmen, for man skal ikke mange minutter ind i handlingen, før spoilerne begynder at stå i kø.

Handlingen er henlagt til det fjerne univers. I filmens første scene modtager besætningen ombord på et stjerneskib en foruroligende besked fra Jorden. Der er sket noget katastrofalt. Herefter klippes til indersiden af en dvaleboks, hvor en astronaut vågner op af sine hypersøvn. Han får åbnet dvaleboksen, men kan ikke huske noget. Et skilt på væggen fortæller, at det er en hyppig bivirkning af længere tids hypersøvn, og at hukommelsen vil vende tilbage hen af vejen. Kort efter får han selskab af endnu en astronaut, der vågner. En tredje dvaleboks er tom, så endnu en person er vågnet. De finder snart ud af, at de er skiftehold 8 på et stjerneskib. De skal afløse skiftehold 7, men der er noget helt galt.
Alting er slukket omkring dem. De kan ikke få kontakt med broen, og hele stjerneskibet virker øde og forladt
Herfra kan jeg ikke gengive mere af handlingen uden at ødelægge en del af glæden ved at se filmen, men jeg blev meget positivt overrasket.
Sjældent er jeg blevet så godt underholdt af en sci-fi gyser. Den er ikke på højde med Event Horizon, men den er god.
Selvfølgelig er der nogle ting i plottet, man ikke skal tænke for meget over bagefter, men det er en af de ret få film, hvor jeg havde lyst til at se den igen med det samme.

At jeg ikke forventede noget specielt var nok medvirkende til den gode oplevelse, for jeg har hørt andre give den dårlige anmeldelser. Herfra skal i hvert fald lyde en anbefaling. Specielt slutningen nåede at overraske mig, selvom jeg troede, at jeg havde regnet det hele ud. Thumbs up!

Kamp

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.