// du læser om...

Film

Mirrors

I 2003 lavede Sung-Ho Kim “Geoul sokeuro” med den engelske titel “Into the mirror“. Det var en okay film med nogle virkelig fede spejlsekvenser, så jeg har glædet mig til at se Alexandre Ajas genindspilning “Mirrors”.

Kiefer Sutherland spiller betjenten Ben, der tager et job som nattevagt i det nedbrændte stormagasin Mayflower, mens han kæmper for at komme på foden igen efter at have skudt en mand i tjenesten. Hans ægteskab er gået fløjten, han bor hos sin søster og har drukket alt for meget. Men med jobbet håber han på en ny start.

Ben har  ikke været længe i stormagasinet, før det går op for ham, at noget er forkert. Spejlene er skinnende blanke – og de viser ting, som ikke er der, når man vender sig om. Efter en oplevelse hvor Ben tror, han er ved at brænde ihjel, beslutter han sig for at finde ud af, hvad det er, spejlene vil fortælle ham. Men det er ikke helt ufarligt …

Jeg har været meget begejstret for Alexandre Ajas tidligere film (”Haute tension” og genindspilningen af “The hills have eyes“), så jeg så frem til “Mirrors”. Jeg blev dog lidt skuffet.

Aja giver historien sit eget twist, og det synes jeg er positivt. Hemmeligheden er derfor ikke ens i de to film, og det gør det altid mere interessant, når man ikke fra starten kender plottet. Samtidig genbruger han dog flere ting, bl.a. slutningen som jeg nu forstår, men synes er bedre udført i originalen.

Kiefer Sutherland spiller rollen som Ben godt, og jeg synes, at visual effects er lavet fantastisk. Det nedbrændte Mayflower stormagasinet er en uhyggelig og overbevisende kulisse, så der er mange gode elementer. Men – jeg synes, at Aja smører for tykt på historien, så den mister troværdigheden. “Ånden” i stormagasinets spejle flytter sig fx rask rundt til spejle andre steder, og slutningen trækker lidt langt ud og bliver for meget.

“Mirrors” er ikke specielt overraskende eller uhyggelig, og efter min mening er der gået for meget amerikansk mainstream i den, når man tænker på, hvor interessant Aja har været i sine tidligere film.

Også omtalt på gyseren.dk

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.