// du læser om...

FilmTeater

Metamorfose fra menneske til kæmpe insekt nu også som opera

Den klassiske gyser Fluen (1986) med Jeff Goldblum har nu haft verdenspremiere som Opera. Dog uden Jeff Goldblum men instrueret af David Cronenberg og med musik af Howard Shore, som også komponerede musikken til filmatiseringen af Ringenes Herre. Ja, han komponerede egentlig også filmmusikken til Fluen. Men indrømmet – jeg kan ikke lige tralle den. Husker mest klæbrig lyd af øre der slimet løsriver sig fast plads på siden af Goldblums kranie.

Nuvel – for en anderledes opera-oplevelse skal man til Theatre de Chatelet i Paris eller Los Angeles Opera. Jeg gad godt!

Det er i øvrigt lang tid siden jeg så Fluen. Første gang jeg så den var det slet ikke med vilje. Jeg tændte for tv’et en sen aften jeg var alene hjemme i en stor mørklagt villa og blev mødt af en smilende og charmerende Jeff Goldblum der sagde “CHEESEBURGER”. Mere skulle der ikke til for at fange mig ind. Da mine forældre kom hjem ud på natten fandt de mig dybt traumatiseret i et hjørne af sofaen. Tv’et sendte hvid støj og jeg var stivnet i rædsel og turde ikke gå hen over gulvet for at slukke den djævelske kasse der havde hensat mig i denne tilstand.
Ak ja, det var tider. Før fjernbetjeningen.

Filmen The Fly fra 1958 har jeg i øvrigt aldrig set. Ser ellers lovende ud:

p.s. Top 10 Worst Things That Could’ve Been in Brundle’s Machine… Besides a Fly – fundet på Bloody Disgusting.com

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.