// du læser om...

Film

Maximum Overdrive

Nostalgi, søde nostalgi.

Maximum Overdrive er muligvis ikke noget mesterværk, men det var filmen, der egenhændigt vækkede min slumrende rebelske ungdomsånd og anbragte AC/DC fast i min walkman (kan I huske dem?) en overgang. Der var måske ikke så meget andet ved filmen, der imponerede, men soundtracket sank tungt og dybt ind. Resten er nok ganske typisk for en Stephen King-film, så meget desto mere, som det var King selv, der sad på instruktørstolen.

Oplægget er enkelt – Jorden bevæger sig gennem en meteorhale, der på automagisk vis vækker alle maskiner til live (egentlig er det blot en del af ondskabsfulde rumvæseners plan om verdensherredømme, men det er for så vidt en ligegyldig detalje). Og ikke blot lever de. De føler. Og ydermere… de hader (og der er bonuspoint til den, som fanger tegneserie-referencen i det foregående). Der er med andre ord dømt blodbad.

Første del af filmen er langt den mest underholdende, men vi får lov at se sodavandsmaskiner, plæneklippere og andre maskiner tage hævn over menneskene. Skidt med historien, det er kreativt og sjovt. Dernæst ender vi på en tankstation, hvor en lille flok mennesker isoleres og omringes af lastbiler (anført af en Green Goblin-klædt satan). Her begynder historien at tage sig selv alvorligt, og det bliver ærligt talt lidt kedeligt.

Alt i alt et hyggeligt lille gensyn. Der er måske ikke tale om nogen god film, men den har personlighed, og det bringer den langt. Den vil nok ikke stå distancen i dag, men har man blot en enkelt nostalgisk knogle i sin krop, kan den anbefales.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. En luksusudg. af 1997 tv-filmen “Trucks,” der var om muligt endnu dårligere.

  Hvad blev der forresten af Emilio Estevez?

  Skrevet af Henrik | 12. september, 2008, 22:10
 2. Jeg havde på forunderlig vist fuldstændig fortrængt, at de havde genfilmatiseret den. Det må være bevis på, hvor store dollartegn hr Kings navn kan sætte i øjnene på filmstudierne.

  Men ja, hvad blev der egentlig af EE (som jeg vist altid blandede sammen med Charlie Sheen)? Han lavede da en masse underholdende B-bras.

  Skrevet af Janus | 13. september, 2008, 17:39
 3. Ja, Maximum Overdrive er noget nær prototypen på den overmåde fede lortefilm. Man må i øvrigt ikke glemme Kings fremragende cameo — “honey, this machine just called me an asshole” (som han konstaterer, da han prøver at hæve penge i en kortautomat).
  Estevez og Sheen – er de ikke brødre? Det kunne i hvert fald forklare forveksleligheden …

  Skrevet af Mathias | 13. september, 2008, 21:44
 4. Jep, de er brødre. Har fælles far – Martin Sheen.
  Det seneste han var med i var Arthur og Minimoyserne – eller hans stemme var :)

  Emilio var den seriøse (og lækre) og Charlie var den skægge (og narkoman).

  Skrevet af Zenia | 18. september, 2008, 16:34
 5. Emilio Estevez instruerede “Bobby” i 2006 og havde også en mindre rolle i den. Den må I da have hørt om. :)

  Skrevet af Nicolai | 20. september, 2008, 21:42