// du læser om...

Film

Last House on the Left

lasthouseJeg kan lige så godt starte med at indrømme, at jeg ikke synes, at film som ”Last House on the Left” egentlig er horror – altså film af typen ”Der er nogle væmmelige mennesker, som gør nogle væmmelige ting.” Ikke desto mindre markedsføres de som sådan og opfattes vel egentlig også som sådan af mange mennesker – ja, indersiden af coveret her reklamerede sågar for de klassiske Dracula/Frankenstein/osv-film. Der er dog en ekstra grund til, at jeg ikke rigtig synes, at ”Last House on the Left” er en rigtig horrorfilm – den bliver på intet tidspunkt rigtig skræmmende.

Der er tale om en genfilmatisering af Wes Cravens klassiker fra 1972. Og det er et af de der remakes, som det er svært at forstå ræsonnementet bag – originalen er da i det mindste ubehagelig, idet den tillader sig selv at være grim og bærer en tydelig samfundskommentar. Skurkene er grimme, deres handlinger er grimme og så videre. I denne udgave er der smurt et godt lag Hollywood ud over det hele.

Vi starter med teenageren Mari og hendes veninde, som er så uheldige at komme i kontakt med den ubehagelige fætter Krug og hans lille gruppe af afskum. De tager pigerne som gidsler og mishandler dem lidt efter lyst – turen bringer dem gennem skoven, hvor Maris forældre venter på hende i sommerhuset, og det hele tager en drejning, da Krug og hans kumpaner søger tilflugt hos dem.

Filmen lider først og fremmest under, at skurkene aldrig rigtig bliver særligt skræmmende. Krug kunne lige så godt være spillet af Johnny Knoxville – og teenagepigerne lader aldrig rigtig til at blive bange for ham. I stedet spekulerer de hele tiden på flugt – og når de kan fortsætte med at være kække, hvorfor skulle seeren så være andet.

Samtidig kan jeg ikke lade være med at tænke over, om filmens drejning vil overraske eller på anden måde påvirke nogen i dag. Den var virkningsfuld i 70erne, men…

Hvorom alting er, bliver ”Last House on the Left” da ganske spændende et stykke inde, og den kan sagtens anvendes til uforpligtende underholdning, især hvis man ikke har noget imod de meget dvælende klip af ungpigekroppe. Men skræmt skal man nok være ret følsom for at blive.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.