// du læser om...

Film

Km31 – Kilómetro 31

Km31Nu håber jeg ikke, det betyder, at vi er gået helt væk fra de asiatiske og spanske gysere (omend de asiatiske måske begynder at blive lidt for ensartede), men jeg må da indrømme, at jeg blev noget spændt, da jeg opdagede en mexikansk gyser på videohylden. Jeg må indrømme, at jeg nok har en forkærlighed for disse “eksotiske” film, fordi amerikanske gysere er for velkendte – virkemidlerne er simpelthen for forudsigelige (og når folk taler et ganske uforståeligt sprog, er det også sværere at bedømme deres skuespil – jeg tror, det hjælper med suspension of disbelief).

Km31 omhandler tvillingesøstrene Agatha og Catalina. En sen nat på en mørk vej rammer Agatha en dreng med sin bil – da hun stiger ud, bliver hun selv kørt ned, men drengen bliver aldrig fundet. Agatha overlever, men ligger i coma, og snart går det op for Catalina, at søsteren er fanget imellem liv og død. Sammen med Nuno og Omar, hende og søsterens kærester, går hun i gang med at efterforske historien om det stykke vej, hvor Agatha kom til skade, og snart drages de ind i en verden af spøgelser og legender.

Det er en ganske stemningsfuld film – men de fleste af gysersekvenserne må dog siges at være tungt inspireret af netop asiatisk horror, med det ekstra twist, at den angiveligt er “Baseret på virkelige hændelser” (hvilket er så dejligt elastisk begreb, at man kan se stort på det). I mine øjne bliver filmen lidt rodet hen ad vejen (måske fordi det ikke helt lykkes at blande tvillingernes forhistorie ordentligt ind i historien), men i det store hele er der tale om en ganske vellykket film, med nogle flot konstruerede gys og ganske velfungerende brug af det mytiske element.

Trailer:

http://youtube.com/watch?v=KpG2jVe_bnA

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. […] min pige, og se hvor mange dejlige mennesker du … Saved by SonictheHedgehog6 on Wed 07-1-2009 Km31 – Kilómetro 31 Saved by freckle73 on Tue 06-1-2009 Søren Pind: Danmark har ikke afgivet suverænitet til EU jf […]

    Skrevet af Recent Links Tagged With "skuespil" - JabberTags | 19. januar, 2009, 05:04