// du læser om...

Film

I am legend – øv øv øv

Plakaten til I Am Legend hentet på www.moviezoo.dkI Am LegendSå fik jeg endelig set “I am legend” og øv øv øv for en fuser. Det eneste filmen har til fælles med Richard Mathesons fremragende roman er, at hovedpersonen hedder Robert Neville, og at han er eneste overlevende blandt en masse zombier (som egentlig var vampyrer i romanen).
Hmm, Will Smith spiller for så vidt karakteren udmærket. Han er alene med hunden Sam, og han formår at vise den galskab, som ikke kan undgå at ramme en person, som har været alene så længe. Filmen er også flot lavet. Især scenerne af New Yorks øde gader er helt fantastiske. Skyggefolket (altså zombierne eller mutanterne) er ganske uhyggelige at se på, og alligevel lever filmen bare slet ikke op til mine forventninger.
Jeg må hellere prøve at få fat i nogle af de gamle indspilninger i stedet.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Jeg tror “The Omega Man” med Charlton Heston, er mere interessant, trods primitiv og fyldt med goofs – den har i det mindste en stærk atmosfære, og en dejlig 1970er stemning – og så er Charlton Heston glimrende som Robert Neville.

  Heston er i det hele taget altid god, i de tragiske roller.

  Skrevet af Henrik Landler | 31. december, 2007, 12:44
 2. Nu har jeg også fået set I Am Legend, og jeg er desværre enig med Jette. Den var faktisk ringere, end jeg havde regnet med. Mathesons klaustrofobiske, stramme kortroman med al nærhedens rædsel (rædslen i det krakelerende sind, i minderne, i det små) er blevet forvandlet til en storladen masochistisk/masturbatorisk selvdestruktionsfantasi a la Hollowood, komplet med hurtige liebhaverbiler og vilde guns. Det er stadig en flot film, men det er fandeme perverst at kalde den I Am Legend. Neville siger ikke engang “I am legend”, sådan som han gør i bogens overlegent fede slutning!

  Skrevet af Mathias | 25. januar, 2008, 13:12
 3. Nu endte vi med at se den også – og det hjælper heldigvis, når man har forventningerne på plads (i bund). Hvis man ser fuldstændig bort fra Matheson, synes jeg faktisk, at det er en ganske okay popcorn-film – slutningen er lidt for tyk, og zombierne er elendigt lavet, men der er også nogle gode detaljer og ideer i den.
  Jeg var ganske godt underholdt – og nu kan jeg endelig sætte mig til at læse bogen igen ;)

  Skrevet af Janus | 28. januar, 2008, 20:50
 4. Jeg har også set filmen.(Den er ok)Men har fået lyst til at læse bogen,den er desværre umulig for mig at finde på dansk.Nu har jeg endelig fundet denne side hvor i er nogen der har læst bogen.Så hvis der er nogen der vil af med et eksemplar er jeg interesseret i den.(Evt. til låns)

  Skrevet af Karsten | 7. marts, 2008, 23:14
 5. Det er heldigvis stadigt muligt at finde den på bibliotekerne. Den danske oversættelse hedder “Jeg er den sidste”.

  Skrevet af Jette | 8. marts, 2008, 10:59