// du læser om...

Film

Fragile

Fragile coverIndrømmet, jeg havde nok ikke lejet “Fragile”, hvis jeg havde lagt mærke til Calista Flockharts navn (berømmet som anorektisk tvserie advokat) på coveret, men da nu gebyret var betalt, måtte jeg trække på skuldrene og se det som et positivt tegn: når man ligefrem har haft råd til at ansætte et navn, må der være et nogenlunde budget bag filmen, og penge kan hjælpe på meget.

De lod de faktisk også til at gøre her. Ideen er spændende: Flockhart er en sygeplejerske med en fortid, men får ansættelse på et børnehospital, der er ved at blive lukket ned. Tidsplanen er skredet, fordi mystiske ting er begyndt at ske: bl.a. brækker en usynlig kraft en drengs ben flere steder. Det viser sig snart, at hospitalet – ligesom vor helt – har en fortid, som bl.a. betyder, at en hel etage er lukket af.

Flockhart arbejder naturligvis på at løse mysteriet om, hvad der hjemsøger hospitalet, men jo tættere hun kommer svaret, jo mere falder filmen fra hinanden. Der overspilles, historien bliver lidt for gennemskuelig, og vort spøgelse viser tydelig inspiration fra japanske horrorfilm, men er dog mest til grin. Effekterne er ganske gode, den visuelle side er i orden, og der er nogle ganske effektive scener, men det er desværre ikke nok til at redde “Fragile” fra at blive en slem skuffelse. Hvilket er synd, for den kunne have været rigtig god.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.