// du læser om...

Film

Flere film der holder dig vågen!

Plakat for Cuento de navidadDa jeg faldt over boksen “Four films to keep you awake” troede jeg fejlagtigt, at det kun var de fire film, serien bestod af. Nu har jeg så fundet ud af, at der indtil videre er lavet 6 film i serien, og denne her er en “sød” lille julehistorie: “X-mas tale” med den spanske titel “Cuento de navidad”.

5 børn finder en kvinde klædt ud som julemand. Hun er faldet i et dybt hul ude i en skov, og mens 2 af børnene henter politiet, forsøger de andre at få kvinden op af hullet. Det går dog op for børnene, at kvinden er en efterlyst bankrøver, som har stjålet 2 millioner, og så begynder de at tænke sig om. For kan de måske få en dusør for at vise politiet, hvor kvinden er? Eller skal de måske gå efter at få fingre i udbyttet fra røverriet?

Historien er supergodt fortalt. De 5 børn er indbyrdes uenige om, hvordan de skal behandle kvinden. Hun er jo OND, så behøver man at opføre sig menneskeligt overfor hende? Samtidig er kvinden noget af en led djævel, så da det lykkes hende at slippe op af hullet, er det heller ikke nemt at føle medlidenhed med hende.

Der er ingen “normale” voksne i filmen. I de få scener, hvor der optræder en voksen person, ser man ikke deres ansigter. Her viser Paco Plaze virkelig godt et af grundelementerne i gyset – man kan aldrig stole på, at autoriteterne/det etablerede samfund vil hjælpe.

De 5 børn spiller forrygende, ikke mindst Ivana Baquero, som spiller hovedrollen som Ofelia i Guillermo del Toros fantastiske film “Pans labyrint”.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.