// du læser om...

Film

Evil Aliens

Cover til Evil AliensEn af mit livs største filmoplevelser var da jeg så Peter Jacksons klassiske Braindead i en tætpakket biograf sammen med hundredevis af andre horrorfilm-entusiaster. Stemningen var høj, og heldigvis levede filmen op til det- hvem husker ikke klassiske scener og figurer som Kung Fu-præsten, der sparker diverse kropsdele af zombierne (“I kick ass for the Lord!”) eller naturligvis klimakset, hvor helten Lionel rydder op i sit zombieinficerede hjem med en plæneklipper (“Party’s over!”), hvilket dengang satte rekord i mængden af teaterblod fyret af på en scene.

Jeg er tydeligvis ikke den eneste der husker Jacksons tidlige film (der sammen med Sam Raimis Evil Dead-serie og Stuart Gordons Re-Animator, skabte sub-sub-genren Splatstick) – instuktøren Jake West har helt åbenlyst en stor kærlighed til genren, hvilket ses tydeligt af hans film Evil Aliens.

Plottet er hurtigt fortalt: et noget tvivlsomt tv-hold tager til en øde, walisisk ø for at efterforske rapporterne om en alien abduction og om nødvendigt selv lave scenerne og “bevismaterialet”. Det viser sig naturligvis at der er tale om vaskeægte aliens, som tager alle klicheerne om onde rumvæsner og lige giver dem en tand til – vi har sønderdelt kvæg, inseminerede kvinder og endda en ekstrem anal probe med roterende bor, der nok skal få nogle maver til at vende sig.

Skuespillet og instruktionen er, som det sig hør og bør, overdrevent og fyldt med klicheer og tempoet er generelt højt – der er overdrevne lemlæstelser og andet klams i stor stil, inklusive (the horror!) walisisk madlavning. Det er dog også filmens achilleshæl, for denne type film skal virkeligt laves gennemført og med masser af energi for at virke hele vejen, og der falder Evil Aliens til jorden – ikke med et stort, spektakulært splat, men jeg fik da skelet til hvor megen tid der var tilbage af filmen et par gange undervejs. Filmen mangler – alle sine gode intentioner til trods – simpelthen den vanvittige energi, som fik Jackson og Raimis film til at fungere så utroligt godt i sin tid.

Evil Aliens er ikke et stort, udødeligt mesterværk, men hvis man ser en film med denne titel i den tro at man har fat i stor kunst, er man også selv ude om det. Man er solidt underholdt det meste af vejen, og der er scener, der klart har jublende klassikerpotentiale – bl.a. denne noget ukonventionelle brug af en mejetærsker:

http://www.youtube.com/watch?v=O6mCUoRYN3Y

Jeg anbefaler Evil Aliens sammen med øl og chips og en flok veloplagte venner (jeg så den alene med danskvand og gulerodsstænger, og det talte i al fald ikke op).

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Jeg havde også en fornøjelig aften med “Evil Aliens”, og selvom den ikke lever helt op til “Braindead”, så var jeg nu meget godt tilfreds :)

    Skrevet af Jette | 27. januar, 2009, 16:00
  2. Helt sikkert en ganske underholdende film. Den prøver ikke at være mere end den er.. kunne egentlig godt lide den også.

    Skrevet af Heidi | 28. januar, 2009, 01:28