// du læser om...

Film

Demons Underground

demonsundergroundDet er ikke megen western-horror, jeg kender til, må jeg indrømme – og især ikke så vellykkede historier, som Demons Underground (med den Lovecraft-lydende originaltitel The Burrowers).

Vi er i det vilde Vesten, hvor en familie af nybyggere bliver overfaldet – af nogen eller noget, som vi ikke ser. Da ireren Fergus Coffey kommer for at besøge sin udkårne, Maryanne, er hun forsvundet – sammen med et par venner er han overbevist om, at der står indianere bag, og den lille flok drager ud for at bringe hende tilbage.

Det er naturligvis ganske klart for seeren, at der lurer grumme ting i mørket (og i jorden, for den sags skyld), men filmens personer forbliver længe i deres eget univers – de er fast besluttede på, at de har med indianere at gøre, og de holder målet fast for øje. Det betyder, at filmen roligt springer over fristelsen til lave action-horror (hvilket man let kunne forfalde til, når man har med mandlige mænd og seksløbere at gøre) – i stedet fortælles historien om mændene og deres møde med en kavalleri-deling, som er efter de samme indfødte. Det kan måske virke skuffende på nogen, og det skruer også en smule ned for horror-delen, men til gengæld (og det er et stort men) giver den en langt bedre historie og skaber en film, som rækker ud over det gængse søndagsgys og sagtens kan ses igen.

Det er velfortalt og spændende med nogle solide undertoner. Demons Underground kan (trods den lidt tåbelige nye titel) sagtens anbefales.

Instruktøren har lavet en 18-minutters kortfilm, Blood Red Earth, der skulle fungere som en forfilm til Demons Underground – den er åbenbart ikke længere på Youtube, men kan ses her.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Jeg kan ikke komme i tanke om at have set en eneste western-gyser, men må vist hellere få fat i “Demons underground”.

    Skrevet af Jette | 11. september, 2009, 06:52