// du læser om...

Film

Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon

Jeg skulle naturligvis have set “Behind the Mask” for længe siden, men den har fået lov til at synke ned på udlejerens hylder, fordi jeg ikke rigtig gider slasherfilm, og det var det, den udstrålede ved første øjekast. Men nu har jeg fået den anbefalet flere steder, så op fra billigfilmenes dyb kom den. Og viste sig faktisk at være en positiv overraskelse.

Titlens Leslie Vernon er en klassiske splatterfilmsskurk, a la Freddie Krueger, Mike Myers, Jason Voorhees og deslige… eller rettere, han arbejder på at blive det. Og hvad er så mere naturligt i disse tider end at indkalde et kamerahold, i dette tilfælde tre unge mennesker, som pligtskyldigt følger hans kamp for at blive den næste teenslasher. Først skal man udvælge den unge pige, som får muligheden for at overleve – hun skal være jomfru, hun skal have den rette blanding af venner og så videre.

Det bliver til en dybt underholdende gennemgang af alle genrens klicheer – set fra den anden side af. Hvem skulle have troet, at et ganske almindelig massemord skulle kræve så meget forarbejde? Alt skal være på plads, selv symbolikken. “Behind the Mask” er en kærlig parodi på slasherfilmen (med masser af in-jokes), samtidig med at den er en okay slasherfilm i sig selv. Selv var jeg ikke så vild med den kvindelige hovedrolle, men det glemte jeg dog lykkeligt i løbet af filmen – til sidst ender det som en god blanding af Man Bites Dog og Scream. Kan anbefales til en hyggeaften, der måske ikke kræver for meget skrig.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.