// du læser om...

Film

28 uger senere

28weekslater.jpgJeg ved ikke, om “28 dage senere” opfandt de løbende zombier, som tidligere havde stavret sig gennem genren, men den forstod at udnytte dem. Og nu er de tilbage i fortsættelsen, og de løber og løber og løber – det er som Kina, uden cykler; folk løber alle vegne.

Først og fremmest løber Robert Carlyle (uden at smide tøjet) – han løber fra sin kone et sted i det karantæneramte England, da zombierne kommer. Det betyder, at han selv er levende, da amerikanerne påbegynder restaureringen af et område af London, efter Rage-virus-ofrene angiveligt alle er døde af sult. Men det vise sig, at hans kone også har overlevet – og hun er smittebærer, så snart er virussen sluppet løs, blandt masser af civile og bevæbnede soldater, så alt ender i kaos, mens folk løber rundt og slår hinanden ihjel.

Desværre er det stort set, hvad der sker – folk løber rundt. Det er flot filmet, der er gode actionscener, skuespillerne klarer sig okay (børnene er ikke dybt irriterende, som de plejer at være), men historien starter ligesom bare aldrig. Der er nogle enkelte gode overraskelsen i starten, hvor manuskriptet drejer ad nogle veje, jeg ikke havde forventet, men senere hen bliver det bare ikke brugt til så meget. Det er synd, for det er såmænd en okay film, men den kunne blot have været så meget mere. Det er dog ikke standard Hollywood-fortsættelse, vi har med at gøre – den lever blot ikke op til originalen.
Trailer:

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Jeg må sige, at denne film blev lidt af en skuffelse for mig. Etteren, der havde en bedre instruktør, var langt bedre. Ikke mindst mht. karaktertegning. Og så kan man altså blive træt af, at bevæge sig rundt i “Docklands” gennem det meste af en film.

  For meget splatter – for lidt skuespil – men en lovende og ret uhyggelig start.

  Skrevet af Henrik Landler | 13. februar, 2008, 17:11
 2. Du har ret – starten er faktisk ganske god, så forventningerne kommer godt i vejret. Men til sidst bliver det altså bare løben rundt.

  Skrevet af Janus Andersen | 14. februar, 2008, 14:11
 3. Forresten – løbende zombier.

  Jeg ved ikke hvornår fænomenet startede, men løb selv ind i dem første gang, da jeg opdagede “The Return of the Living Dead, fra 85. Utrolig energi i betragtning af, at de enten er døde, eller meget syge, alt efter manuskriptet.

  Skrevet af Henrik Landler | 15. februar, 2008, 08:28
 4. Selvfølgelig. Return of the Living Dead. Den havde jeg ikke tænkt på længe. “Send more cops.” Gad vide, om den er til at få fat i.

  Skrevet af Janus Andersen | 15. februar, 2008, 23:20
 5. VideoNetto tager 149,50 for en VHS-udg.
  Laserdisken tager 169,- for en DVD-udg.

  Begge uden dansk tekst.

  Efter min opfattelse, en film der nok tåler et gensyn – er alt andet lige, mere underholdende end
  28 Weeks Later.

  Skrevet af Henrik Landler | 16. februar, 2008, 14:53