// du læser om...

Bøger

Duma Key – ude nu

Jeg har tidligere her på siden bemærket, at jeg er frafalden Stephen King-fan, men går også med tanker om at vende tilbage til folden – Puls var f.eks. en rigtig god bog i mine øjne. Og selv om jeg synes, at han en overgang sendte nogle forfærdelige bøger på gaden, så har hans seneste værker fået ganske gode anmeldelser rundt omkring.

Nu er Duma Key lige udkommet på dansk, og kollega Jette fortæller mig, at den rummer en god fornemmelse af snigende uhygge, ligesom Jyllandsposten siger:

Er man gammel King-læser, er ”Duma Key” således den mest ublandede fornøjelse i årevis. Ligesom den for nysgerrige er så godt et sted som nogen nyere titel at begynde i det enorme forfatterskab – hvis altså ikke man vil springe direkte ud i de store 1970’er- og 1980’er-klassikere som ”’Salem’s Lot”, ”Christine”, ”Det Onde”, ”Drengen der skinnede” eller ”Misery”.

Så måske er tiden inde til at prøve kræfter med horrorkongen igen.

Samtidig med udgivelse har forlaget lanceret hjemmesiden DumaKey.dk – et naturligt træk, som alt for få forlag benytter sig af. At det så endda er ganske vellykket er kun et ekstra plus – der er interview med King, man kan sende postkort osv, men det bedste er faktisk i mine øjne lige præcis den førnævnte snigende uhygge – de uformelige kroppe, der dumper ud af træer, når man peger på øjnene i mørket.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Så er det vist på tide du får læst “Det mørke tårn” (1-7)- den samler lissom op på tingene… Glæd dig :D

  Skrevet af Eileen | 23. september, 2008, 21:45
 2. Jeg blev færdig med at læse “Duma Key” i går aftes – og jeg synes, den holder hele vejen. Glæder mig til at få tjekket bogens hjemmeside ordentligt.

  Skrevet af Jette | 24. september, 2008, 07:49
 3. …og øjnene på omslaget lyser i MØRKE!!

  Skrevet af Zenia | 24. september, 2008, 20:02
 4. Lisey’s Story ville også være et rigtig, rigtig godt sted at genvinde sin tro på Kongen.

  Skrevet af Mathias Clasen | 7. oktober, 2008, 22:05