// du læser om...

Bøger

Steen Langstrup: Intet er, som du tror (Plantagen 2)

“Intet er, som du tror” fortsætter mere eller mindre, hvor Den hvilende ondskab slap. Den er midterste del af trilogien “Plantagen”, hvor Langstrup med en god del held vender tilbage til det fiktive Gillsby og jonglerer med både hekse og dæmoner.

Zoologen Anders Kromann spillede en mindre rolle i “Den hvilende ondskab”, men er endnu ikke helt ude af historien – hans kone har forladt sit trygge bibliotekarliv og er taget ud for at finde ham. Politiet vil ikke starte en eftersøgning, fordi der ingen beviser er på, at han har været i byen overhovedet, men Katja er overbevist og målbevidst, og hun lader sig ikke stoppe af, at lokalbefolkningen tydeligvis ikke bryder sig om den Lukkede Skov.

Samtidig er en gruppe tyske håndværkere blevet sat til at lukke det hus af, som var centrum for begivenhederne i første bog. De mærker dog snart, at den hvilende ondskab ikke stedt til hvile igen. Forbandelsen lever, og ingenting er helt, som man forventer.

En af mine første tanken, da jeg gik i gang med denne toer, var, at det var som at sætte en gammel 80er-gyser på VHS-afspilleren.Ikke kun fordi Langstrup skriver meget filmisk og løbende krydsklipper mellem sine forskellige historier, så man bliver trukket afsted gennem mørke skove og dystre huse; men også fordi der er en del af, hvad jeg vil kalde horrorlogik at finde her – den søgende og de frygtsomme landsbyboere er et gammelt tema, ligesom mændene, der drager ud for at besejre ondskaben. Lidt for mange af personerne er lidt for lette at udpege som dødsmærkede. Ikke desto mindre er der også mange af de samme kvaliteter, som gør, at mange af de gamle gysere bliver genudgivet på DVD – det er ganske enkelt god underholdning, og Langstrup har nogle gode påfund, der afvikles i en god hastighed. Både sprog og historie kører i en hastighed, så man sagtens kunne tage sig selv i at læse den fra ende til anden i én omgang.

Vi må stadig vente et stykke tid på sidste del af Plantagen – men dette bind tegner et billede af en serie, som det måske er en fordel at læse samlet. Som enkeltstående historie rammer det ikke lige så godt som “Den hvilende ondskab”, men der bliver tydeligvis lagt op til finalen i næste bog.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.