// du læser om...

Bøger

Mette Strømfeldt om EA Poe

poehyldesterFredag den 13. marts (i morgen, hvor der også gerne skulle komme en anmeldelse af bogen) udkommer POE – 4 makabre hyldester i forbindelse med Krimimessen på 2 Feet Entertainment. I anledning af Poe 200-års dag har fire danske forfattere ladet sig inspireret af Poes historier og har begået deres egne noveller – navnene er Anne Marie Vedsø Olesen, Steen Langstrup, Patrick Leis og Rikke Schubart, mens Mette Strømfeldt står som redaktør på værket.

I den forbindelse har vi fået mulighed for at spørge samtlige involverede: Hvad er det, der gør, at Poe er vedkommende den dag i dag, 60 år efter sin død?

Denne gang er det Mette Strømfeldt, der svarer – cand. mag i engelsk og litteraturvidenskab, såvel som litteraturanmelder ved Berlingske Tidende.

Mette Strømfeldt svarer:

Fordi Poe er en uudtømmelig kilde til inspiration. Især for alle os, der giver pokker i skellet mellem lav- og højkultur og i stedet søger på alle hylder, i alle genrer og inden for alle medier efter det, der rykker – tematisk såvel som æstetisk. Poe havde en uhyggelig evne til at stille ind på den nye moderne følsomhed og overfølsomhed i sine gotiske fortællinger, men også i mange andre genrer. Han kunne være lyrisk, tragisk, ustyrlig morsom, både gysende klar og forfærdende indviklet, men evig og altid var han for meget og for stor til at sætte i bås.
Jeg ville ønske, Poe havde levet i vor tid, så jeg kunne få et glimt af vores mærkelige verden set gennem hans opmærksomme øjne. Hvad kunne internettet, folkemord, X-Faktor og genteknologi dog ikke have inspireret ham til at fortælle?

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.