// du læser om...

Bøger

Mørkeræd af Andreas Roman

Som Janus tidligere har nævnt her på siden, har svenskeren Andreas Roman begået en roman med titlen “Mørkeræd”. Jeg fik fingre i den og kan love en uhyggelig aften i selskab med den. Husk at have lommelygten klar ved siden af dig! :)

David er 32 år og mørkeræd. Ikke bare mørkeræd som de fleste af os kan være, men rigtig rigtig bange for mørket. Så bange faktisk, at det til en vis grad har ødelagt hans liv. Nu har han imidlertid sat sig for at stoppe den angst. Han begynder i terapi, og som afslutning på den tager han ud i en hytte i Nordsverige langt borte fra storbyen. Meningen er, at han skal se frygten i øjnene og komme helt ned at ligge, før han kan bygge sig selv op igen. Men skoven omkring hytten er kulsort om natten – og noget lister omkring.

“Mørkeræd” er bestemt en vellykket roman. Jeg følte med David, når han kæmper med sin angst for mørket, og Andreas Roman skriver godt og sikkert. Hans skildring af det vanvid, ens angst kan drive en ud i, er veludført og overbevisende. Jeg kan også godt lide, at han overlader en del til læserens egen overbevisning. Er der et monster i mørket? Elller er det bare Davids eget sind? Det lader Roman være op til dig. Jeg ved godt, hvad jeg tror, men det siger jeg ikke …

Også omtalt på gyseren.dk

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. […] Også omtalt på horrorsiden.dk […]

  Skrevet af Gyseren » Mørkeræd af Andreas Roman | 17. november, 2008, 19:24
 2. Har lige læst Mørkeræd i forbindelse med at skulle anmelde den til Herning Folkeblad (fik inspiration til at læse den her fra siden, faktisk:-)). Det er virkelig, i hvert fald rent stemningsmæssigt, den bedste gyser jeg har læst! Måske skyldes det til dels, at jeg selv har tendens til at være mørkeræd, men jeg var virkelig ind i mellem så bange, at jeg tog mig selv i at holde vejret på hovedpersonens vegne!:-)

  Fantastisk side ellers, til alle os horror/gys-entusiaster:-)

  KH. Line

  Skrevet af Line | 2. december, 2008, 15:40
 3. Er det nu, vi skal forsøge at lokke dig til at skrive på Horrorsiden i stedet for Horsens Folkeblad?
  Jeg måtte desværre konstatere, at Horsens Folkeblad ikke ligger i Infomedia, så jeg kunne ikke komme til at læse din anmeldelse. Men jeg har også fået fat i den efter Jettes anbefaling og ser frem til at få den læst.

  Skrevet af Janus | 3. december, 2008, 13:18
 4. Hæ hæ, det er nu i Herning – men nej, den ligger ikke i Infomedia:-)

  Jeg gav den også alle de stjerner, den kunne få!

  Men ja, måske kunne jeg godt overtales til at skrive lidt her – følger jo denne side manisk for at få fat i alle de gode bog- og filmtips:-)

  Skrevet af Line | 3. december, 2008, 14:13
 5. Horsens… Herning… detaljer :)
  Okay, jeg sad vist i Horsens, da jeg skrev det (men det var dog Herning Folkeblad, jeg tjekkede i Infomedia).
  Jeg sender dig lige en mail senere, så du kan få en adgangskode, hvis du skulle brænde inde med lidt horror-relateret ;)

  Skrevet af Janus | 4. december, 2008, 12:26
 6. He he, ja details, details;-) Men det lyder bare helt fint med den mail… Det hænder jo af og til, at jeg brænder inde med noget – især når jeg sidder og læser eller ser noget gammelt, som ikke må anmeldes i avisen…

  Skrevet af Line | 4. december, 2008, 14:27
 7. Mr Andersen, you are one smooth operator!
  Sweet-talk, sweet-talk og HAPS, så har vi en ny skribent ;-) Glæder mig til at læse noget fra dig, Line!

  Skrevet af Mathias Clasen | 4. december, 2008, 15:09