// du læser om...

Bøger

Gamle Horror-zines 1: Det Onde

Det onde_8

Dette blad blev udgivet af Anders S. Kristensen, der offentligt proklamerede et tilhørsforhold til Bog & Idé i Aalborg, samt til den legendariske rollespilsklub TRoA.

Det onde_10

Strengt taget var Det Onde et Stephen King-fanzine, men der blev rask væk taget hånd om Dean Koontz, Clive Barker og H.P. Lovecraft, og efterhånden også om ikke-fantastik som Bret Easton Ellis og Thomas Harris. Der udkom 12 numre af bladet 1990-1994.

Det onde_9

Selv om fokus var på de ypperste bestsellers, så var det dog et litterært blad (om litteratur der udkom på dansk!), der ikke divergerede, undtagen med omtaler af filmatiseringer af Kings bøger – og det på et tidspunkt hvor det danske horror-miljøet ellers fokuserede på film, film, film.

Det onde_11

Dansk litteratur blev nærmest ikke behandlet, undtagen Dennis Jürgensen. Men i nr. 11 og nr. 12 udkom der noveller af Daniel Henriksen (Trauma Magazine) og Mads Martinussen. Bladet gik ind umiddelbart efter – ærgerligt nok – for det repræsenterede ellers en begyndende dansk horror-litteratur, der frem til 2000’erne ellers kun blev båret af Patrick Leis.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Spændende. Det kunne være sjovt også at se indholdsfortegnelserne.

    Skrevet af Martin | 19. maj, 2014, 07:24
  2. Jeg skal se om jeg ikke kan få tid en dag?

    Skrevet af Rasmus Wichmann | 26. maj, 2014, 09:11