// du læser om...

Bøger

De underjordiske

Det her får det til at klø i øjenæblerne – på den gode måde, forstås.

Første udgivelse med Thomas Strømsholts navn alene på coveret er netop udgivet: “De underjordiske  – Gotiske fortællinger og sære historier”. Det er H. Harksen Production, der står bag.

Strømsholt har tidligere udgivet noveller flere forskellige steder, senest med det absolutte højdepunkt i den Lovecraft-inspirerede antologi “Lyden af vanvid” (også fra HHP), og jeg tror endnu ikke, at jeg er stødt på noget af hans, som jeg ikke kunne lide. Man kan finde mere på hans hjemmeside (og så har han jo også skrevet en del indlæg her på siden)

Fra forlagets hjemmeside:

Det er følelsen af en tilstedeværelse, der ikke burde være der; det er en lyd, som ikke helt finder en tilfredsstillende bortforklaring; det skimtes i synsfeltets rand, men det er ikke virkeligt.

Det lokker med sære toner fra gamle høje, det kommer fra mørke skove og gamle moser—ellepiger, rumvæsner og dæmoner; det emmer af mysterier, folkesagn og øde, vejrbidte landskaber.

Det gemmes væk i kældre under sindssygehospitaler, det lever under byernes tynde skorpe, og det fødes i mareridt—det er et hul i virkelighedens stof.

Det er spøgelser, varulve og hekse, rædsel og vanvid.

Det er de underjordiske.

Med sjælden virtuos sans for det skrevne sprogs poesi skriver Thomas Strømsholt sig med denne samling ind i den gotiske tradition, samtidig med at novellerne tydeligvis er skrevet af en moderne forfatter. Der er referencer til klassiske forfattere indenfor genren—her kan nævnes Arthur Machen, Edgar Allan Poe, M. R. James og H. P. Lovecraft—op til Thomas Ligotti samt nyere tids danske forfattere—f.eks. Villy Sørensen og Erwin Neutzsky-Wulff.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Godt at se dit navn alene! Vi må snart ses!

    Mvh H

    Skrevet af Hex | 14. oktober, 2010, 09:10
  2. Det lyder godt nok rasende spændende.. Tillykke med udgivelsen – glæder mig til at læse den. KH

    Skrevet af Lars Bo | 14. oktober, 2010, 22:43