// du læser om...

Bøger

“Beast” af Peter Benchley

Havet omkring Bermuda er overfisket og forurenet. Der er stort set intet liv tilbage, men en dag fra havets nederste dyb, dukker en kæmpeblæksprutte op. Dens naturlige fødekilder er væk, og nu søger den sin føde nærmere overfladen – og desværre viser mennesker sig at være et nemt måltid for “sprutten”.

Romanen følger først forskellige personer, som møder kæmpeblæksprutten med mere eller mindre heldigt resultat, og mod slutningen bliver hovedpersonen Whip Darling, en fisker fra Bermuda, som har forstand på lidt af hvert. Whip bliver meget mod sin vilje overtalt til at forsøge at fange uhyret fra dybet, selvom han anser det for den visse død.

Peter Benchley har også skrevet “Jaws”, og her var hans store styrke, når han skrev om hajen. Det virker også her, når han beskriver kæmpeblæksprutten. Forskellen i de to romaner er, at denne gang blev jeg også interesseret i personerne. Historien udenom uhyret er ligeså interessant, og det gør bogen til en mere jævn og flydende læseoplevelse.

“Beast” er i øvrigt også blevet filmatiseret i 1996 af Jeff Bleckner, men jeg har ikke fået set filmen endnu.

Også omtalt på gyseren.dk

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. […] Også omtalt på Horrorsiden.dk […]

    Skrevet af Gyseren » Uhyret af Peter Benchley | 7. maj, 2009, 10:03
  2. […] senere skrev en roman i samme skabelon – eller snarere et forsøg på at ramme filmens skabelon: Uhyret. Den fokuserer mere skarpt på den onde kæmpeblæksprutte og kampen mod den, hvilket gør den til […]

    Skrevet af Horrorsiden | Den hvide haj, der åd min barndom | 14. august, 2011, 18:27