// du læser om...

Bøger

Antikvariater del 8: Rubæks Bøger

Rubæks Bøger

Okay. Hvis noget sted har en bizar forhistorie, så er det her sted.

For to år siden var er noget der hed Istedgade Boghandel. Indehaverne var oldschool wulffianister, og de tog gladeligt ind af fanmiljøets bøger – Science Fiction Cirklen, H. Harksen Productions.

Så, dagen før Fantasticon 2011 lukkede hele lortet ned, men i vinduet var en hel lille udstilling af kommende udgivelser, der ville have fået Edition After Hand-manden til at græde af glæde (bøger i løsblade, bøger sammenrullet i jernrør til at slå folk ned med, bøger der kun fandtes i ét eksemplar etc.).

Så forsvandt de sporløst i over et år.

Egentlig passede det mig fint, for jeg havde lånt en del bøger af dem, som det nu så ud til at jeg kunne beholde. Men det kan godt være at forlagene var lidt pissed.

Ved et tilfælde opdagede jeg at de var flyttet ned i noget kaldet “Bogkælderen” under café Monellies på Frederiksberg. Det lykkedes mig at få fat på den tidligere indehaver af Istedgade Boghandel over telefon , og vi aftalte at mødes så jeg kunne gøre op med min gæld.

Da jeg ankom, så lignede kælderen nu en helligdom tilegnet Wulff – og andre forfatteres knuste drømme. Én af væggene var tilklistret vrede breve fra de forfattere der havde sendt deres manuskripter ind (og fået dem udgivet), men som ikke selv havde set noget til bøgerne.

Da indehaveren ikke viste sig, så kvitterede jeg ved at låne nogle flere bøger, som jeg slet ikke ville kunne betale.

Inden der var gået et år, så lukkede Bogkælderen uden varsel. Ved endnu et rent tilfælde opdagede jeg at de sørgelige rester var blevet tildelt et lille hjørne hos Rubæks bøger (der sælger kvalitets-litteratur til billige penge).

Dybest set ved jeg at jeg nok aldrig møder indehaveren igen, og at jeg vil komme til at bære på min gæld indtil jeg går i graven. Men jeg tror stadig på at jeg vil få det gjort op.

Det er jeg nødt til.

 

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Opgiv at finde Istedgades Boghandel hos Rubæks bøger. Men der går et rygte om at de vil være finde igen, i en koloni-have ud på Amager. Who knows at this point?

    Skrevet af Rasmus Wichmann | 8. februar, 2014, 14:45