// du læser om...

Bøger

Ambrose Bierce – Terror by Night

terror-by-night.jpgDet var nærmest ved et tilfælde jeg stødte på denne bog. En opsamling af mesteren Ambrose Bierce’s bedste noveller. Den indeholder bla. klassikere som “An Occurrence at Owl Creek Bridge” og “The Moonlit Road”, og en der er belvet en af mine ynglingsfortællinger “An Inhabitant af Carcosa”.

Ambrose Bierce specialicerede sig i korte historier, og denne opsamling fungere perfekt som en “jeg læser lige en historie inden jeg skal sove”-bog. Ikke alle historierne er lige uhyggelige, men det er en af de få bøger, der har fået mig til at kigge mig om i værelset, for at sikre mig at ingen lå på lur.

Ambrose Bierce er nok mest kendt for hans “The Cynic’s Word Book”, eller mere mundret ” The Devil’s Dictionary”. Dette værk og andre vidner om Bierce’s dybe ironi og galgenhumor. Slår man eksempelvis op under “Love” får man denne forklaring: “a temporary insanity curable by marriage”. Denne form for humor går i visse fortællinger igen i opsamlingen, og er et af Bierce’s varemærker.

 Bierce skal også have været en af H. P. Lovecrafts store inspirationskilder. Derfor synes man også et stilen virker bekendt når man begynder at læse. Man finder dog hurtigt ud af at der er tale om den specielle Bierce-stil.

 En god opsamling der er garant for nogle gedigne horrorfortællinger.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.