// du læser om...

Bøger

Anne Marie Vedsø Olesen om EA Poe

poehyldesterFredag den 13. marts udkommer POE – 4 makabre hyldester i forbindelse med Krimimessen på 2 Feet Entertainment. I anledning af Poe 200-års dag har fire danske forfattere ladet sig inspireret af Poes historier og har begået deres egne noveller – navnene er Anne Marie Vedsø Olesen, Steen Langstrup, Patrick Leis og Rikke Schubart, mens Mette Strømfeldt står som redaktør på værket.

I den forbindelse har vi fået mulighed for at spørge samtlige involverede: Hvad er det, der gør, at Poe er vedkommende den dag i dag, 60 år efter sin død?

Den første, der får lov at svare, er Anne Marie Vedsø Olesen, især sendt for sine romaner om kaosguden Seth (som man forresten kan blive ven med på Facebook). Vedsø Olesen har desuden en blog, hvor hun også har skrevet om sin bidrag til POE.

AMVO svarer:

Poes gotiske gysere er mere end ren og skær spænding. Poe dykker ned i menneskesindet, ned i det irrationelle og meningsløse. Via hans okkulte fortællingers mange lag belyser han de mørke sider af det moderne menneskes kaos. Og sideløbende behandler han i sit symbolunivers helt store temaer som kunst, videnskab, liv og død.
Poe er stor! Læs ham :-)

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.