// du læser om...

Tegneserier

Death Note 2: Nedtælling

Indrømmet, der er ikke mange horrorelementer i 2. bind af Deathnote, men en dødsgud er vil ikke at kimse ad (og så er den altså voldsomt underholdende), så denne anmeldelse fra Fortællingen.dk ryger også lige ind her.

Tsugumi Ohba & Takeshi Obata: Death Note 2: Nedtælling

deathnote2”Nedtælling” er andet bind i manga-serien ”Deathnote” og fortsætter historien om kampen mellem de to teenagere Light Agami og L.

De to er naturligvis ikke helt almindelige teenagere; Light er kommer i besiddelse af en Death Note, den notesbog, hvori en dødsgud skriver navnene på de mennesker, guden ønsker at se døde. Og L er en anonym mesterdetektiv, der hjælper det japanske politi. Lyder det mærkeligt? Man bør i al fald have læst første bind i serien, før man går i gang med dette (og ja, man bør få fat i den, for begge de to første bind i serien er voldsomt underholdende på deres helt egen særegne måde).

De to spiller et mærkeligt og dødbringende spil – Light udforsker notesbogens muligheder og opdager mere og mere om dens kræfter (selv dødsguden Ryuk bliver imponeret over hans kreativitet), mens L langsomt og metodisk arbejder sig nærmere og nærmere. De er begge superintelligente, og selv den mindste fejl kan betyde forskellen på sejr og nederlag.

Dette er kun 2. bind i serien, men allerede nu kan man se, at de to bagmænd har en særlig styrke i langsomt at udfolde historiens centrale pointe (notesbogen, der slår folk ihjel), mens de spinder nye ender ved siden af. Det fungerer på bedste cliffhanger-maner, for selv om man får bundet knude på et par historier, så foregår der stadig ting i baggrunden, som man lige må læse videre om i næste bind.

Denne gang handler det hovedsageligt om den forlovede til Raye Penber, en FBI-agent, som Light slog ihjel i første bind. Hun er selv tidligere FBI-agent, og hun har gennemskuet meget af, hvad der foregår bag kulisserne. Da hun tager ind for at møde politikommisæren, møder hun i stedet hans søn: Light.

En af de skønne ting ved Death Note er, at der ingen klare helte er – ja, Light slår folk ihjel, på stribe faktisk, men det er alligevel svært ikke at holde med ham, mens han forsøger at redde sit eget skind og lægger indviklede planer i sin kamp mod L. De giver en af de sjældne historier, hvor man er fuldstændig usikker på, hvordan det hele skal ende, ja hvor det i det hele taget fører hen – men man lader sig blot rive med, for det fortælles med spænding, stil og en god portion humor.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.