// du læser om...

Bøger

Skidt klædte mænd med baseballbat

Man tager en poltergejst, en morderisk bande, en bager, et postbud, og et par byboer der flytter ind, hvor de slet ikke kan bunde. Dertil lægger man en fantastisk titel, og resultatet bliver en læseoplevelse ud over det sædvanlige.

Da jeg så bogen ”Skidt klædte mænd med baseballbat”, var det en titel, jeg bare måtte læse, for dels fik jeg associationer til Stephen Kings ”Lumpne mænd i gule frakker”, og dels lovede beskrivelsen provins-gys, og det udkommer der ikke meget af i Danmark.

Erling og Abelone flytter fra storbyen til den lille by Tolby, som er blevet dem anbefalet af Erlings gamle ven, posten Lauge, fordi husene er så billige. Knap er de dog flyttet ind, før der begynder at ske mystiske ting. Erling ser et mærkeligt lys i stuen. Huset virker altid ekstra mørkt. Og hvad er det for en underlig skikkelse, som holder til i kælderen?

Og som om de mystiske hændelser i huset ikke er nok, så opdager Erling og Abelone også, at den lokale bande, Tolby-banden, styrer byen med hård hånd. De tager, hvad de vil have, og tæsker hvem de vil. Og ingen tør stoppe dem – mindst af alle den lokale landbetjent.

Heldigvis har Tolby også en bager, og han kan andet end at bage hindbærsnitter.

Historien er generelt spændende, og i perioder skriver Klenø en vis legemesdel ud af bukserne. Bl.a. dobbeltscenen hvor Erling konfronterer Tolby-banden, og hvor Abelone samtidig står overfor poltergejsten er utrolig godt beskrevet, ligesom beskrivelsen af Tolby-bandens svingture også sidder lige i skabet.

På andre områder synes jeg dog, det kikser lidt sprogligt, og især dialogerne virker ind i mellem kunstige. Trods det synes jeg nu stadigvæk, at ”Skidt klædte mænd med baseballbat” er en herlig læseoplevelse, og er du til dansk provins-gys, skal du helt sikkert tage en tur til Tolby.

”Skidt klædte mænd med baseballbat” er Morten Nis Klenøs første roman. Tidligere har han skrevet novellesamlingen ”Rustvogn”, der blev udgivet som Books on Demand.

Anbefalingen kan også læses på Litteratursiden.dk

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. […] så længe siden udsendte romanen ”Skidt klædte mænd med baseballbat”, som Jette har anmeldt her. Før det debuterede han med novellesamlingen ”Rustvogn” på gaden i 2007. Undertitlen […]

    Skrevet af Morten Nis Klenø: Rustvogn - seks morbide fortællinger | Horrorsiden | 12. juni, 2008, 19:47