// du læser om...

Film

Vacancy

VacancyJeg burde egentlig ikke bryde mig om Vacancy, især af to grunde…

  1. Vore hovedpersoner bruger det meste af tiden på at være ubehagelige over for hinanden, hvilket normalt plejer at irritere mig.
  2. Oplægget ligger lige til torturporno-højrebenet

Men

  1. Det lykkes de to skuespillere (Owen Wilson og Kate Beckinsale) rent faktisk at vise, at deres karakterer også kan være behagelige mennesker, som man gider bekymre sig om, selv om de bitcher ad hinanden (og selv om deres replikker til tider er lidt for konstruerede)
  2. Bolden bliver skruet, og vi undgår behændigt ligegyldig svælgen i langsom død. I stedet bliver der rent faktisk fortalt en god, fortættet historie.

De to hovedpersoner, som ligger midt i en ikke lige behagelig skilsmisse, farer vild med bilen og havner langt ude på landet ved et lille motel. Da de tjekker ind i den uhumske suite, giver manden sig til at kigge på de videokassetter, der ligger på fjernsynet – og indser snart, at de blodige voldsscener på dem foregår i lige præcis det værelse, de befinder sig i.

Ideen er god og ubehageligt udført. Resten af filmen kæmper de to for at overleve de maskerede overfaldsmænd, der laver snuff-film. Det bliver der en ganske spændende, klaustrofobisk film ud af, hvor enkelte scener endda kan ophæves til perler. Formatet virker på sin vis lidt gammeldags, men fungerer upåklageligt.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Det lyder som om, jeg hellere må se “Vacancy”. Har ellers holdt mig langt fra den pga. Beckinsale. Hun er altså ikke nær så sej som Milla Jovovich, når det gælder om at være cool kvinde, der sparker røv.

    Skrevet af Jette | 17. februar, 2008, 19:20
  2. Her spiller hun også hovedsageligt kvinde, der er bange for at blive slået ihjel :) Og det gør hun ganske godt endda (tænkte faktisk slet ikke på, at det var hende, før jeg så det i rulleteksterne).

    Skrevet af Janus Andersen | 17. februar, 2008, 19:26
  3. Nu har jeg endelig fået set den – og sikke en positiv overraskelse!!!
    Jeg fik faktisk flere smågys undervejs, og sikke da en klam motel-fætter :)

    Skrevet af Jette SF Holst | 25. august, 2008, 18:39