// du læser om...

Film

Teeth

poster_Teeth_Teaser_OneSheet“Dawn is a pretty but prim high school virgin who unknowingly has a set of mutant teeth between her legs. When a supposedly likeminded boyfriend forces herself upon her, Dawn’s vagina dentata starts chomping …”

Dette er omtalen bag på coveret af Mitchell Lichtensteins ”Teeth” fra 2007. En film om en high school tøs med et sæt mutanttænder i skrævet … Ja, så har man altså fanget min fulde opmærksomhed. Som en savlende Cronenberg zombie med hang til talende røvhuller, gynækologinstrumenter til mutantkvinder og vanskabte hermafrodit-dværge med kødhammere så var et sæt mutanttænder i understellet vist det eneste der efterhånden manglede, for at jeg kan gå i graven med et smil, når min tid kommer …

”Teeth” er bestemt ikke arketypen på en horrorfilm, og sætter man næsen op efter masser af splat og uhygge, bliver man nemt skuffet. Filmen er mere i familie med titler som ”Donnie Darko” og ”Ginger Snaps” der udspiller sig i high school miljøer og stikker satirisk til den amerikanske dobbeltmoral. I ”Teeth” handler det især om dæmoniseringen af kvindens seksualitet. Meget rammende i seksualundervisningstimen hvor elevernes bog viser et billede af en kæmpestor tissemand, imens kvindens kønsdele er dækket over med et klistermærke.

Humoren er for det meste subtil, men hyle morsom, når man fanger tonen. Især i filmens start, hvor de unge mennesker render rundt med forvirrede udtryk og prædiker afholdenhed, alt imens deres drifter er ved at bruse over. Hovedrolleindehaveren, Jess Weixler, er fantastisk som Dawn; hun spiller rollen med naturlig uskyldighed og naivitet.

Der er da også lidt guf til dem med hang til splat, og et par blodspruttende stumper slipper vi ikke helt for. Horrorscenerne er få, men effektfulde, og er åbenlyst mest smertefulde for mænd at komme igennem.

Så hvis du har mod på at se en sorthumoristisk film, om en ung kvinde der får afmystificeret sin seksualitet, tager den tilbage og bruger den som et drabeligt våben til at hævne sig på den verden der har dømt hende monstrøs – kan ”Teeth” være lige noget for dig … Haps!

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Var underholdt (ud over det første kritiske kvarter! :)) og syntes at filmens historie kom i mål netop, som du er inde på, fordi at den spidder det amerikanske hykleri.
    Seksualitet i horror/splat har ellers tendens til udelukkende at være klamt – her havde det en pointe.

    Skrevet af Zenia | 13. november, 2009, 08:24
  2. […] underliv, føler man aldrig at man kommer rigtigt ind i hende – her føles det passende at nævne ”Teeth” der omend mere dydig, stak langt […]

    Skrevet af Bad biology (2008) | Horrorsiden | 7. juli, 2010, 06:53