// du læser om...

Film

Drag me to Hell

Drag me to Hell

Dette er ikke en anmeldelse. Dette er en meningstilkendegivelse som undertegnede både står ved og står til indtægt for.

Kort og godt forsøgte jeg at se Drag me to Hell. Det blev ved forsøget. Efter fem minutter overvejede jeg at slukke, efter ti kæmpede jeg en kamp for ikke at gøre det (jeg havde immervæk betalt 45 kr. for at leje filmen). Efter et kvarter smed jeg fjernbetjeningen hen i den anden ende af stuen og gik i seng.

Lad mig sige det på følgende måde. Drag me to Hell er noget af det mest klichéfyldte bras jeg længe har set. Dæmoner (de har selvfølgelig horn og glødende øjne), en sandsigerske, den overdrevet kærlige kæreste (der tror hovedpersonen er tosset), den bitchy svigermor, den dybt usympatiske kollega, osv. osv. Og det bare indenfor 15 min. Føj dertil elendigt skuespil og en manglende afklaring fra instruktørens side om, hvorvidt filmen skal være sjov eller uhyggelige. Instruktøren er ellers Sam Raimi, som med Evil Dead viste at man godt kan blande uhygge og humor. Det lykkedes bare ikke denne gang.

1 stjerne ud af 10 herfra. Og kun på grund af forventningens glæde.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Og se nu at få slettet (eller i hvert fald omformuleret) indlæggets slutning, der jo skriger til himlen på uvidenhed.

    Skrevet af Mette Knudsen | 6. november, 2009, 10:32
  2. Synes ærlig talt “anmeldelsen”, nå ja undskyld “meningstilkendegivelsen”, (fornemt ord i øvrigt), er helt og aldeles ubrugelig. Nu har i da i det mindste fået skrevet den rigtige instruktør på, så et lille stykke er i da kommet. Nu mangler i så blot at fjerne hele molevitten, se filmen igen, (hele filmen), og skrive en rigtig anmeldelse. Det er sådan set det eneste der blir forlangt af jer.

    I stedet for blot at indrømme i har lavet en kæmpe fejl og rette den så hurtigt som muligt, vælger Højberg, ultra loyalt bakket op af sine skribenter, at forsvare fadæsen. Ærlig talt, hvad hjælper det på, andet end at gøre det hele endnu mere pinligt.

    Det virker på mig som om i næsten gerne vil gøres til grin, især set i lyset af den efterfølgende lange og ligegyldige flueknepper diskution om forståelsen af horror, som i vælger at fokusere på frem for at indrømme i har kvajet jer med anmeldelsen.

    I får absolut ingen respekt fra nogen med den måde i styrer jeres side på.

    Det er sgu en ommer af dimensioner!

    Skrevet af NightHawk | 10. november, 2009, 18:40
  3. Hold da op, hvor nogle tossede indlæg. Det gi’r sgu da sig selv, at Højberg ikke har skrevet en filmanmeldelse, så der er ingen grund til at få g-strengen helt op i nakken af forargelse. Modsat så mange andre anmeldere, der bladrer lidt i en bog eller blunder til en film og derpå skråsikkert udsiger deres dom, så har Højberg cojones til at indrømme, at han ikke gad se filmen færdig, foruden et sympatisk behov for at dele sin skuffelse med andre horrorfans. Lad os gerne få flere meningstilkendegivelser på Horrorsiden — så længe de er underholdende.

    Skrevet af Mathias Clasen | 10. november, 2009, 20:20
  4. Hvorvidt andre anmeldere ikke tager deres arbejde seriøst, ved du jo ikke en skid om. Derudover var indlægget helt tydeligt udlagt som en anmeldelse, med karakter og det hele. Det havde en smule integritet udelukket. Derudover er en anmeldelse sgu da også en meningstilkendegivelse, uanset hvad den kaldes, ændrer det ikke på skribentens (og hele hjemmesidens, åbenbart) manglende integritet.

    Skrevet af Marcus | 10. november, 2009, 21:05
  5. Og selv hvis andre anmeldere ikke tager arbejdet seriøst, ændrer det intet på at en udtalelse om en film, hvoraf man kun har set 15 minutter, er sølle og respektløs opførsel. At man skulle gå så lang som at respektere skribenten for det er grotesk.

    Skrevet af Marcus | 10. november, 2009, 21:08
  6. Jeg vil gerne lige bryde ind og sige, at det eneste pinlige her, er den kødrand af mennesker der ikke har andet at lave end at sidde og poste oprørte kommentarer på siden.

    Og dem, der mener at man ikke kan være en ægte Sam Raimi/Evil Dead fan, fordi man synes ”Drag me to hell” er noget skidt, kan umuligt have set Evil Dead filmene. Hvis ideen var at svælge så meget i klicheer og stereotyper, at det skulle blive morsomt, lykkes det ikke. Hvis man vil se, hvordan denne kunst skal eksekveres, kan man kigge på Sam Raimis gamle film, flere værker af Paul Verhoeven, Stuart Gordon eller Robert Rodriguez’ ”Planet Terror”. I Raimis nyeste er det slet ikke karikeret nok, der er ingen komisk timing, og skuespillerne er stive og kedelige. På grund af de blankpolerede CGI effekter er det slet heller ikke ulækkert nok til at kunne begejstre en horror fan. Ud over det er den lige så ærkeamerikansk som hans pinlige Spiderman trilogi; ”ingen bryster”, masser af det banale, trivielle og moraliserende. Kort sagt ligesom at se et afsnit af ”Seventh heaven” bare tilsat en smule computeriserede splat effekter. Man sidder hele tiden og venter på, at Ash kommer ind og blæser hovedet af nogen, det sker bare aldrig.

    Jeg ved godt, at den populære holdning – og det man kan læse et hav af steder på nettet – er at filmen er fantastisk, og at Raimi er ”back in business”, sådan forholder det sig altså desværre bare ikke …

    Skrevet af Jonas Wilmann | 10. november, 2009, 21:44
  7. Jamen, hold da op hvor er det fornemt af Højberg, at han kun har set 15 minutter af filmen. Var det meningen at vi alle sammen sku’ rejse os og klappe i hænderne over denne imponerende bedrift.

    Det er da nu blevet helt tydeligt, at Hororsiden ikke formår at ta’ imod kritik. En kritik som, hvis i blot havde rettet jer efter den fra starten af, ku’ ha’ sparet jer for en masse ævl og kævl, (alt sammen dog fuldt ud berettiget), og lange diskutioner med os gyserfans som alle stiller sig undrende over for, hvordan man som anmelder kan ta’ sit job så lidt alvorligt.

    Alt det her handler ikke om, hvilket jer fra horrorsiden åbenbart har fået opfattelsen af, at anmeldelsen skal skrives om fordi den ikke roser “Drag Me To Hell” til skyerne, men at bedømmelsen af filmen er ligegyldig, da man ikke kan bedømme en film ud fra 15 min. Som anmelder har man en pligt, (og det er ikke altid nogen sjov pligt), at se hele filmen, hvis man på nogen måde vil tages seriøst.

    Jeg er i princippet ligeglad med om Højberg synes filmen er elendig, det er nu engang hans vurdering og den havde jeg respekteret, skønt jeg selv er af en anden mening.

    Men fordi “anmeldelsen” kun er foretaget på 15 min. utålmodig irritation, og han samtidig ikke viste at sam Raimi havde instrueret filmen, ja så er det da klart at jeg, og alle andre gyserfans/filmfans med respekt for sig selv, IKKE på nogen måde kan respektere det han har skrevet.

    Det er utroligt det kan være så svært for jer at forstå folks harme???

    Skrevet af NightHawk | 11. november, 2009, 00:36
  8. Folk er velkomne til at synes, at Højbjerg ikke skal have lov til at ytre sig om en film, han ikke har set færdigt.
    Jeg synes, han er i sin gode ret. Så enkelt er det.

    Folk er også velkomne til at ytre sig om, hvordan de synes, det bør gøres – men helt ærligt, hvorfor de tror, der skal diktere noget som helst for Horrorsiden, det forstår jeg ikke. Sådan spiller klaveret ganske enkelt ikke.

    Og til Nighthawk og jer andre, som mener, at dette er en komplet useriøs side og hvad ved jeg: kom venligst tilbage, når I har læst resten af siden. Alt andet må vel for fanden være dybt hyklerisk.

    Skrevet af Janus Andersen | 11. november, 2009, 08:59
  9. Nu forholder jeg mig kun til denne mangelfulde anmeldelse og ikke til alt andet i har lavet på siden. Du burde ta’ at gøre det samme i stedet for at forsøge at fjerne fokus fra det diskutionen handler om.

    Når vi snakker “Drag Me To Hell”, er der da slet ingen tvivl om, at både Højbjerg og resten af Horrorsidens skribenter der vælger at forsvare ham/anmelden har optrådt ufattelig uprofessionelt og useriøst.

    Kan i ikke forstå at Højbjerg med denne anmeldelse har lavet så dårligt et stykke arbejde, at det gir ham et alvorligt troværdighedsproblem fremover? Og ligeså gir det også hele siden et troværdighedsproblem, når i efterfølgende frem for at ta’ kritikken til jer, går ud og beskytter ham på den måde i gør.

    Problemet her er kort og godt at i er alt for stolte til at indrømme i samlet set har kvajet jer.I stedet for at sluge den stolthed og gøre noget ved problemet, så stiller i jer op i samlet flok op og spiller fornærmede som en flok teenagere og det holder jo ikke en meter.

    Man må da gå ud fra at i gerne ser at folk besøger jeeres side og læser de ting i har skrevet ik? Men ærlig talt, hvorfor sku’ man dog det hvis i anderkender så lavt en anmelder niveau?

    Skrevet af NightHawk | 11. november, 2009, 15:15
  10. Jeg gentager: vi er grundlæggende uenige.
    Du synes ikke, man kan tillade sig at sige, som Højberg gør – jeg synes godt, man kan.
    Jeg må så også sige, at Højbergs indlæg faktisk reddede en lille smule af filmen for mig. For jeg syntes faktisk ikke, at den var særligt god. Hvis jeg havde set den med “Evil Dead”-forventningerne oppe, var jeg endt som dybt deprimeret.

    Skrevet af Janus | 11. november, 2009, 17:02
  11. Og igen : Jeg har intet problem med, at folk hader filmen som pesten. Det der derimod er sagens kerne er, at man kun kan udtale sig og gi’ en bedømmelse, når man har set filmen i sin helhed, hvilket Højberg IKKE har. Det kan da umuligt være særlig svært at forstå.

    Med den indstilling du har til måden at anmelde på, vil det så sige at man i fremtiden kan forvente samme type “anmeldelser” fra jer, altså anmeldelser baseret på sølle 15 min.? I så fald fjerner i jo fuldstændig fundamentet under hvad det vil sige at være anmelder, og man kan derfor ikke bruge de pågældende anmeldelser til noget som helst.

    Prøv at forestil dig en anmeldelse af “Borte Med Blæsten” eller “The Godfather” baseret på 15. min. Anmelderen finder begge film for kedelige indenfor denne tidsperiode, slukker for tv’et og gir filmene 1/10 i bedømmelse. Kan du de hvor jeg vil hen med det jeg skriver?

    Skrevet af NightHawk | 11. november, 2009, 17:38
  12. Det er meget muligt. Hvis der er nogen at skribenterne her, der bliver så irriterede over en film, at de ikke gider se den færdig – og gerne vil dele oplevelsen, så sker det nok igen :)

    Helt ærligt, så synes jeg, at du tager det cirka fyrre grader for alvorligt. Jeg tror ikke, at vi “fjerner fundamentet” under noget – i al fald skal man som anmelder have et noget letpåvirkeligt selvværd, hvis det går én på :)

    Personligt: så længe folk skriver, hvilket fundament de har dannet deres holdning til filmen på, så kan de for min skyld have set de første få minutter. Så vil jeg tilskrive deres holdning til den del af filmen – og det har Højberg gjort. Jeg kunne selv gøre det med mindre på en Uwe Boll-film, vil jeg tro.

    Skrevet af Janus Andersen | 11. november, 2009, 18:48
  13. Jeg synes nu ikke jeg tager det for alvorligt.

    Jeg undrer mig blot over, at Horrorsiden ikke selv er interesseret i at holde et niveau, hvor det som minimum må gælde, når en anmeldelse blir lagt op på siden, at pågældende anmelder ; (1)- ved hvem instruktøren er, (2) – Har set hele filmen.

    Det kan jo ikke ligefrem påstås at være nogle sindsygt høje krav vel?

    Når jeg skriver, at i fjerner fundamentet ved det at være anmelder/skrive en ameldelse, så handler det sgu da ikke om letpåvirkeligt selvværd eller om at det går nogen på??? Nej, det som det handler om er, at når i accepterer anmeldelser baseret på 15 min., ja så ligegyldiggøre i jo jobbet fuldstændigt i overført forstand.

    Hvis det var mig der ejede jeres side, var Højberg bedt om at lave en ny anmeldelse eller finde sig et andet job. For hvis man ikke gider at ulejlige sig med at se en film færdig, ja så mener jeg heller ikke, at man har nogen fremtid som anmelder, ligegyldig om det er som proffesionel eller amatør.

    I må selvfølgelig selv bestemme dagsordenen på jeres side. Jeg forstår bare ikke, når i nu har lavet siden, at i ikke vil gøre jeres absolut bedste hver gang, ligegyldig hvilken film der er tale om.

    Det kan da kun være til jeres egen fordel.

    Skrevet af NightHawk | 11. november, 2009, 22:25
  14. […] underholdende opfordringer fra en koloni af Internettets grønne havenisser (kan læses her og her), tog jeg mig i aftens sammen til at se Drag me to Hell i hele sin længde. Jeg kan godt lide at […]

    Skrevet af Nikolaj Højberg » En claivoyant oplevelse | 12. november, 2009, 06:05
  15. Mathias–> Nej, det giver netop *IKKE* sig selv, at “meningstilkendegivelsen” ikke er en anmeldelse. For hvis det blot skulle forstås som “meningstilkendegivelse” (og som andre har skrevet, så *er* en anmeldelse jo i bund og grund ikke andet end en meningstilkendegivelse), så er det da et tydeligt tegn på, at skribenten har fejlet fuldstændigt i formidlingen af dette, at han har set sig nødsaget til at ændre teksten og gøre det klart for alle. Det er den første regel i god formidling: Hvis skribentens intentioner ikke står klart for modtagerne, så er det skribenten, der har et problem – ikke læserne.

    Sekundært er teksten skrevet i samme format som resten af horrorsidens anmeldelser, og endeligt – og mest vigtigt – så afsluttes teksten jo med en bedømmelse på en karakterskala. Hvordan du kan få kogt disse fakta ned til, at det giver sig selv, er mig en gåde?

    Janus–>”kom venligst tilbage, når I har læst resten af siden. Alt andet må vel for fanden være dybt hyklerisk.”

    Nej, ellers tak. Hvis der er noget denne debat har vist, så er det, at horrorsiden foretrækker at være et lille selskab af sammenspiste rettroende, der sidder i rundkreds og klapper hinanden på ryggen for at have de rigtige meninger. Det er en “social varmestue” (som I selv karakteriserede det længere oppe) – ikke et seriøst alternativ til oplysning og formidling om genren.

    Skrevet af Thomsen | 12. november, 2009, 20:05
  16. Mathias–> Nej, det giver netop *IKKE* sig selv, at “meningstilkendegivelsen” ikke er en anmeldelse. For hvis det blot skulle forstås som “meningstilkendegivelse” (og som andre har skrevet, så *er* en anmeldelse jo i bund og grund ikke andet end en meningstilkendegivelse), så er det da et tydeligt tegn på, at skribenten har fejlet fuldstændigt i formidlingen af dette, at han har set sig nødsaget til at ændre teksten og gøre det klart for alle. Det er den første regel i god formidling: Hvis skribentens intentioner ikke står klart for modtagerne, så er det skribenten, der har et problem – ikke læserne.

    Sekundært er teksten skrevet i samme format som resten af horrorsidens anmeldelser, og endeligt – og mest vigtigt – så afsluttes teksten jo med en bedømmelse på en karakterskala. Hvordan du kan få kogt disse fakta ned til, at det giver sig selv, er mig en gåde?

    Janus–>”kom venligst tilbage, når I har læst resten af siden. Alt andet må vel for fanden være dybt hyklerisk.”

    Nej, ellers tak. Hvis der er noget denne debat har vist, så er det, at horrorsiden foretrækker at være et lille selskab af sammenspiste rettroende, der sidder i rundkreds og klapper hinanden på ryggen for at have de rigtige meninger. Det er en “social varmestue” (som I selv karakteriserede det længere oppe) – ikke et seriøst alternativ til oplysning og formidling om genren.

    Skrevet af Thomsen | 12. november, 2009, 20:05
  17. @Thomsen
    Din logik er spændende, men også ret svag.
    “Sammenspiste” – en stor del af folkene her på siden har jeg personligt ikke vekslet andet end nogle få mails med.
    “Rettroende” – nu har vi jo rent faktisk (modsat dig og dine kammesjukker) ikke forsøgt at hindre nogen i at udtrykke deres mening.
    “Rundkreds” – nu føler vi jo (igen i modsætning til dig) ikke behov for at sidde i andre (sammenspiste) fora og udbrede os om, hvor dumme andre mennesker angiveligt er.

    Det faktum, at du ikke kan finde ud af at læse Højbergs indlæg og tage det for, hvad det er, kan jeg godt leve med.

    Skrevet af Janus Andersen | 12. november, 2009, 21:02
  18. Jeg er helt enig i Tomsens kritik, som er ramt lige på kornet ang. hele den her absurde diskution.

    @Janus – Nu skrev du længere oppe, at i da sagtens ku’ finde på fremover at lægge anmeldelser op baseret på Højberg’s 15 min. sjusk.

    Hvis det virkelig er noget i ikke ville ha’ nogen problemer med, ja så ku’ jeg godt tænke mig, at du gav alle en god grund til hvorfor man sku’ vælge at klikke ind på Horrorsiden.dk?

    Du kan ikke bruge anmeldelser til en skid, hvis de er lavet på så tyndt et grundlag som Højbergs er. Ved at acceptere så lavt et niveau, ja så skyder du jo blot dig selv og hele Horrosiden i foden ved i princippet, at be’ folk om at læse deres anmeldelser andre steder?

    Hvis det er formålet med Horrosiden, ja så er i da lykkedes med det med bravour!

    Ps ; Ingen i tråden har i øvrigt prøvet at forhindre Højberg i at udtrykke sin mening på noget tidspunkt. Det der derimod er blevet kritiseret, er måden han har valgt at udtrykke/formidle sin mening på.

    Der er skam en ret stor forskel, men jeg har min store tvivl om dig og resten af horrorbanden kan se forskel.

    PPS ; Højbergs nye anmelde er på imponerende vis endnu dårligere end den første. Eller sagt på en anden måde…den er lige til at lukke op og skide i! Hyg jer forsat med rygklapperiet herinde og den lave standard, det skal nok lokke kunder i butikken…

    Skrevet af NightHawk | 13. november, 2009, 01:55
  19. Jeg er overbevist om, at alle de ”filmzere” – som de kalder sig selv – der skriver herinde i virkeligheden elsker Horrorsiden. De bliver ved med at true med aldrig at komme tilbage, alligevel dukker de op igen og igen. De kan simpelthen ikke holde sig væk! Vi bevæger os støt mod de 100 kommentarer … Eller også er det den samme person der under en række forskellige aliasser skal se, hvor langt man kan køre en diskussion ud. Jeg forestiller mig, at denne lange beskedudveksling på et tidspunkt vil indgå i en eksamensopgave af en art.

    Skrevet af Jonas Wilmann | 13. november, 2009, 07:34
  20. Det er fordi det er sådan en latterlig side.

    Skrevet af Nicolai Hansen | 13. november, 2009, 16:08
  21. Ahem – don’t feed the trolls?

    Skrevet af Michael Kamp | 14. november, 2009, 12:55
  22. Jeg tænkte egentlig at den var udmærket.

    Det kan være fordi jeg gik ind til den med en meget afslappet holdning – når Raimi er med i noget, er der altid en tilpas mængde lal involveret.

    Stadig er det ikke en storfilm. Det er jeg ganske enig i.

    Skrevet af A.Silvestri | 14. november, 2009, 18:22
  23. Nu har jeg så selv set den, og jeg var positivt overrasket.

    Jeg havde intet forventet efter de negative anmeldelser, og det hjalp formentlig en del. Det er ikke en storfilm, men jeg kan sagtens se charmen og de muntre indslag.

    I liked it!

    Kamp

    Skrevet af Michael Kamp | 14. juni, 2010, 12:45
  24. […] ankomne. Han er en af de få overlevende fra det episke slag, der fulgte i hælene på Horrorsidens ”Drag me to hell”-anmeldelse (73 kommentarer) … øh, jeg mener selvfølgelig meningstilkendegivelse. En af de blodigste kampe […]

    Skrevet af Horrorsiden | Nyt blod på Horrorsiden! | 7. september, 2013, 07:03