// du læser om...

Film

Top 10: værste karakternavne i horror

En top 10 liste der har bygget op over et stykke tid, og samtidig én jeg ikke har kunnet finde andre steder på nettet. Har jeg glemt nogle virkeligt stygge navne, så lad mig endelig høre for det.

10. Donnie Darko (Donnie Darko): Måske ikke 100% en horrorfilm, men et virkelig fjollet navn. Som der er en der siger i filmen: ”Det lyder som en superhelt”.

9. Louis Cyphre (Angel heart): Robert De Niro som djævelen der spiser hårdkogte æg uden ske – det er cool. Men det er ”Louis Cyphre” AKA “Lucifer” bestemt ikke. We get it! Og I havde virkelig ikke behøvet at forklare det til sidst i filmen.  

8. Batz (Bad biology): Frank Henenlotters film bygget over et manuskript af rapperen, R.A. The rugged man Thorburn. Batz hedder selvfølgelig Batz, fordi han har en slambert på en halv meters penge, der i øvrigt er kokainafhængig og har sin egen bevidsthed.

7. Brian O’ Blivion (Videodrome): Hver gang jeg prøver at overbevise min kone om, at Videodrome er en fantastisk film – hvilket er svært, skal jeg fortælle – krummer jeg tæer, når dette navn lyder.  Jeg giver firserne skylden.

6. Dragonetti (Blade): Nok det værste navn Udo Kier har haft i en horrorfilm. Lyder lidt som en wrestler eller en chokoladekiks.  

5. Chop-top (The Texas chainsaw massacre 2): Et navn der hører mere hjemme I Andeby hvis du spørger mig. Hvorfor skulle motorsavsmassakren pludselig blive så karikeret og tåbelig i anden installation?

4. Pud, Bab og Slab (Bodymelt): En tre-i-en; en gruppe freaks der render rundt og æder kænguruers adrenalin-kirtler i denne dybt underlige australske meltmovie. Når man er kommet så langt ud, at karakternavne lyder som lidet flatterende lyde fra kropsåbninger, er det vist på tide at vende skuden om.

3. Babyface (The hills run red): Tarvelig slasher med en morder der får mig til at tænke på bløde R’n’b rytmer – nok ikke helt det der var tilsigtet.  

2. Collie Entragian (Desperation): Ron Perlmans karakter i denne mildt sagt ikke særligt gode Tv-film baseret på en Stephen King bog. For mig at høre lyder navnet som en eller anden form for fin fransk hunderace. I samme film er der karakterer der hedder Pie og Sha’an (?). Stram lige op, Hr. King!

1. Sookie Stackhouse (True blood): Simpelthen det værste karakternavn nogensinde.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Sutter Cane fra Mouth of Madness klinger særlig fint på dansk.

  Skrevet af Frederik | 13. oktober, 2010, 13:48
 2. Av ja, det må siges! I øvrigt ærgeligt at Dick Swett (tidligere ambassadør på den amerikanske ambassade i DK) ikke er med i en horrorfilm som sig selv – han havde klart taget førstepladsen. Sommetider overgår virkeligheden fantasien.

  Skrevet af Jonas Wilmann | 13. oktober, 2010, 15:21
 3. Synes faktisk, at Sookie er ret sjovt. Det er sådan en lyd, man får lyst til at sige. Ligesom andre folk knækker knoer. Men jo, som personnavn er det sådan lidt…

  I en lidt anden boldgade – bedste skuespillernavn må så gå til Max Schreck!

  Skrevet af Janus | 13. oktober, 2010, 16:11