“The invasion” starter med, at en spaceshuttel falder ned og straks isoleres, for noget fra rummet gror på skroget. Men selvom man er opmærksom på faren, lykkes det alligevel sporene (som det viser sig at være) at inficere nogle mennesker, og en spredning af noget begynder. Det går dog ikke op for den almene befolkning, som blot tror, at en alvorlig influenza epidemi er under optræk.
Hovedpersonen Carol Bennell er psykolog og enlig mor for sønnen Oliver. En dag fortæller en af hendes patienter, at hendes mand ikke længere er hendes mand, og Carol opdager, hvordan folk omkring hende ændrer opførsel. Da hun opdager et mystisk stof og tager det med til sin ven, lægen Ben, går det op for dem, at noget er helt galt. Men før de når at reagere, er alt for mange smittet, og situationen virker ude af kontrol.
Oliver Hirschbiegel har ikke satset på at lave klamme scener med de inficeredes forvandling (selvom det, vi ser, er godt lavet). I stedet fokuserer han på de psykologiske aspekter af historien. Hvordan en kendt verden pludselig virker anderledes og fjendtlig, uden at man kan sætte en præcis finger på hvorfor, og på samspillet mellem menneskerne og de inficerede. Det er ret godt lavet.
Filmen bygger på Jack Finneys roman “The body snatchers” fra 1955, som efterhånden er blevet filmatiseret en del gange. Min yndlingsversion er Philip Kaufmans film fra 1978 med bl.a. Donald Sutherland, Brooke Adams og Veronica Cartwright (som i øvrigt spiller den patient som først gør Carol Bennell opmærksom på, at der er noget galt i 2007 filmen). Oliver Hirschbiegels udgave er dog også seværdig og kan godt anbefales til en mørk vinteraften.
Også omtalt på gyseren.dk
[…] lavet en del filmatiseringer, men jeg har kun set denne ene. Filmen er også tidligere anmeldt her på […]