// du læser om...

Tegneserier

Warren Ellis & Ben Templesmith: Fell – den brutale by

Fell 1 CoverMit nye hjem. Jeg tror måske, en masse mennesker har begået selvmord her.

Første billede i “Fell: Den brutale by” slår meget godt stemningen an i Warren Ellis og Ben Templesmiths misantropiske noir-tegneserie.

Kriminalassistent Fell er blevet overflyttet til Snowtown, den del af byen, hvor myndighederne stort set har givet op. Egentlig var det for at sætte sine spor, så han kunne blive forfremmet, men i stedet er det ham, der bliver sat spor på. Vi lægger ud med en brændemærkning, som egentlig er venligt ment, men det følges op med diverse mordforsøg med knive, bomber og deslige.

Snowtown er ikke noget venligt sted.

Heldigvis er Fell – i bedste noir-stil – ikke let at få ned med nakken, og hans nye ansættelse udvikler sig snart til en krig; ikke så meget mod forbryderne som mod Snowtown selv, for byen er en konstant, tungt åndende tilstedeværelse i skyggerne. Den æder dem, som ikke er forsigtige eller under beskyttelse. Men Fell er ikke typen, der bøjer sig.

“Den brutale by”, første bind i serien “Fell”, er en stinkende svømmetur i fornedrelsens vande. Ellis er god til at skrive om hårde, sære og grumme mennesker, og “Fell” er et indkog af det – hovedpersonen er hård, alle andre er sære eller grumme (med undtagelse af Mayko, kriminalassistentens romantic interest, men hun har nu også en fod i den sære lejr). Ben Templesmith, som man nok især kender fra 30 Days of Night-serien, leverer dystre illustrationer, der passer perfekt til historien – personligt synes jeg faktisk, at han passer bedre her, hvor historien holder ham lidt nede på jorden, end blandt vampyrerne.

“Fell: Den brutale by” rummer otte afsluttede kapitler, der dog også bindes sammen af en overordnet historie – blandt andet om den mystiske nonne med Nixon-maske, som bevæger sig rundt i udkanten af Fells kredsløb og langsomt bliver mere og mere faretruende. Desværre mistede Ellis flere manuskripter i 2008, og det satte en midlertidig stopper for flere kapitler i serien – de skulle dog være undervejs, og de ventes med længsel, for serien er eminent, en slags magisk-realistisk noir-horror, der klart kan anbefales.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.