// du læser om...

Tegneserier

Lovecraft – en grafisk novelle….

lovecraft.jpgDet er godtnok en lidt ældre udgivelse, men jeg synes ikke vi kunne komme udenom den her på horrorsiden.dk. Denne “grafiske novelle” er tilegnet Lovecraft og hans liv. Dermed ikke sagt at den ligefrem er biografisk – for det er den ikke, kun på visse pukter.

I stedet for at fokusere på det trivielle og kedelige, vælger Rodinoff og co. at fokusere på det mere interessante. Derfor er det også den formodede sindssygdom som H.P. Lovecraft (muligvis) led af, der kommer i centrum. Der er derfor lagt stor vægt på spillet mellem fantasi og virkelighed – en ting som Lovecraft selv yndede at kaste sig over. Derfor er tegneserien også tro, måske ikke så meget mod det der faktisk skete, men imod ånden fra Lovecraft. Derfor giver novellen et måske mere sandfærdigt billede af Lovecraft som person.

Grafisk set er Lovecraft en nydelse i sig selv. Tegningerne er rigtigt flotte, og der er gode effektet i forhold til drøm og virkelighed – når virkeligheden bliver udflydende, gør tegningerne det også. Helt klart en læsning værdig.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Den havde sine huller, men jeg synes faktisk også, at det er en af de få Lovecraft-visualiseringer, der fungerer – ment på den måde, at det er svært at sætte billeder på en Lovecraft-historien.

    Skrevet af Janus | 10. september, 2007, 20:18