// du læser om...

Nyheder

Den Sorte Kat – E.A.P.

200px-edgar_allan_poe_2.jpg

Sidst jeg var på mit lokale bibliotek, faldt jeg over en af Edgar Allan Poe’s klassiske fortællinger – på lydbog. Lydbogen er en forholdsvis ny udgivelse fra lydbogsforlaget www.bookplay.dk. Jeg kender ikke meget til firmaet, men må sige at denne produktion er så ganske fremragende. Man har fået Lars Mikkelsen til at indtale fortællingen, og det må man sige har gør helt og aldeles enestående. Den gode hr. Mikkelsen er (selvfølgelig) understøttet af lydeffekter og musik på lydbogen, men det er i højeste grad oplæserens præstation der bærer lydbogen.

Meget kort handler historien om jeg-fortælleren og hans store, sorte kat “Pluto” (Disney – go home; det er katte og ikke hunde der hedder Pluto). Fortælleren er meget glad for dyr, men bliver så langsomt mere og mere formørket i sit sind. Han tager drastiske midler i brug overfor katten og…. ja, og…. Resten er op til den der har lyst til at læse/høre den selv. Det er en kort fortælling, som sagtens kan læses på små tyve minutter – god som en godnathistorie.

Til slut vil jeg lige nævne at Dennis Jürgensen lader til at være meget inspireret af Edgar Allan Poe (og især denne fortælling), i hans bog “Jord i hovedet”. Parallellerne er mange mellem denne lydbog og Jürgensens bog – hovedpersonen i Jürgensens bog hedder ”Edgar Allan Poulsen” og katten hedder ”Pluto”. Der er sikkert flere. Jürgensen er i øvrigt aktuel med gyser-krimien “Dæmonen i hælene”.

Lydbogen ”Den sorte kat”, er helt klart et ”lytter” værd. Skulle man have læst historien på forhånd, kan man roligt spendere en halv time på at hører den igen – ikke mindst for at hører Lars Mikkelsen folde sig ud.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. I øvrigt har bookplay.dk også udgivet “Brønden og pendulet” og “Hjertet der sladrede” som lydbøger – også ganske udemærkede produktioner.

    Skrevet af Jakob | 3. november, 2007, 18:01